UPDATE CITY BLOGGING

3 πάρκα της Αθήνας για να χαρείς το καλοκαίρι στην πόλη όπως πρέπει


JTeam

29 Ιουνίου 2023

3 πάρκα της Αθήνας για να χαρείς το καλοκαίρι στην πόλη όπως πρέπει
Αν ψάχνεις για λίγο ίσκιο και δροσιά, δοκίμασε μια επίσκεψη στα παρακάτω πάρκα

Αν και στην Ελλάδα, δεν έχουμε τόσο έντονη την κουλτούρα, να πηγαίνουμε για άραγμα σε πάρκα -ίσως το καλοκαίρι είναι η στιγμή να το ξανασκεφτούμε αυτό. Και αυτό γιατί η πόλη, μας προσφέρει καταπράσινες οάσεις δροσιάς και ίσκιου, τις οποίες δεν εκμεταλλευόμαστε όσο θα έπρεπε.

Μπορείς να απολαύσεις για λίγο την ηρεμία της φύσης μακριά από τους θορύβους της πόλης, να αισθανθείς και πάλι το γρασίδι στα χέρια σου, αλλά και να βιώσεις αυτήν την χαλαρωτική ατμόσφαιρα που σου προσφέρει ένα φυσικό τοπίο. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο κέντρο της πόλης και θα θες να δροσιστείς, πριν μπεις σε ένα ακόμη καφέ με air condition, φόρεσε ένα casual outfit και τσέκαρε τα παρακάτω σημεία:

Πάρκο Ελευθερίας

Τις ώρες που δύει ο ήλιος πιθανώς να το δεις γεμάτο, με παρέες που έχουν συναντηθεί για να συζητήσουν την ημέρα τους, να ανταλλάξουν φιλιά, αλλά και να απολαύσουν ένα δροσιστικό ποτό λίγο πριν μαζευτούν σπίτι τους. Θα συναντήσεις πολλούς ακόμη να ακροβατούν, και άλλους τόσους να εχουν χαθεί στη σκέψη τους, παρακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι ήχοι από τα αυτοκίνητα με το ζόρι φτάνουν στις γωνιές του πάρκου Ελευθερίας, ενώ οι ίσκιοι του είναι πολλοί για να σου δώσουν μια ανάσα δροσιάς, ειδικά τις απογευματινές ώρες.

Κτήμα Συγγρού

Και από το κέντρο σε πάμε στα βόρεια και συγκεκριμένα στο Κτήμα (ή άλσος) Συγγρού το οποίο βρίσκεται στο Μαρούσι. Πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία, μιας και το κτήμα είναι κληροδότημα προς την Γεωργική Εταιρεία Αθηνών, από την Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου, η οποία ήταν σύζυγος του Ανδρέα Συγγρού. Εκεί μπορείς να βρεις τον Πύργο του Ανδρέα Συγγρού, αλλά και κτίσματα γοτθικού ρυθμού. Πέρα από αυτά όμως, μπορείς να κάνεις και μια επίσκεψη στο Μουσείο Μελισσοκομίας που βρίσκεται στην περιοχή και να απολαύσεις βόλτες με ποδήλατο, αθλητικές δραστηριότητες, πικ νικ, και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.

Πάρκο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μπορεί ο δρόμος να σε έχει βγάλει αρκετές φορές στο Νιάρχος, όμως σίγουρα το πάρκο του αξίζει μια επίσκεψη. Τρομερά οργανωμένο και ασφαλές, είναι το ιδανικό spot για να απολαυσεις χαλαρωτικές και ξέγνοιαστες στιγμές στο κέντρο της πόλης. Φυσικά και μπορείς να βρεις σημεία με δροσιστικά ροφήματα, αλλά επίσης μπορείς να απολαύσεις το βιβλίο σου μέσα στην ησυχία του πάρκου, και ανάμεσα σε γέλια παιδιών. Μπορείς ακόμη να πάρεις τον προπονητή σου και να κανείς ένα χαλαρωτικό session yoga, ή οποιαδήποτε άλλη προπόνηση επιθυμείς.