UPDATE CITY BLOGGING

Εδώ θα βρεις το κρουασάν των ονείρων σου - 5 μαγαζιά της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις


Τόνια Τζάφερη

14 Οκτωβρίου 2023

Εδώ θα βρεις το κρουασάν των ονείρων σου - 5 μαγαζιά της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις
@holyllamacreativebaking
Σε αυτά τα spots της Αθήνας, το κρουασάν έχει την τιμητική του

Είναι Σαββατοκύριακο, ξυπνάς και το μόνο που ονειρεύεσαι είναι ένας υπέροχος μοσχωμυρισμένος καφές, αλλά και κάτι να τον συνδυάσεις. Και με αυτό το «κάτι», εννοούμε ένα (μπορεί και δυο, τρία) λαχταριστά κρουασάν, αφράτα και με γέμιση.

Μπορεί να μην απολαμβάνουμε καθημερινά ένα βουτυράτο, αυθεντικό και καλοψημένο κρουασάν, αλλά για τα Σαββατοκύριακα αξίζει να απολαύσουμε αυτές τις εξαιρετικές επιλογές που μας δίνονται. Για αρχή μπορείς να μαζέψεις τα σάλια σου και στη συνέχεια να δούμε μαζί, μερικά από τα καλύτερα spots της Αθήνας, όπου το κρουασάν είναι του ονείρου.

Holy Llama

Θα περιγράψω απλώς μερικές γεύσεις και τα υπόλοιπα μπορείς να τα καταλάβεις και μόνη σου. Απαλή κρέμα από βιολογικό φιστίκι Αιγίνης και crème pâtissière, οργανικό κακάο, γέμιση πεκάν και κρέμα κανέλας. Καταλαβαίνεις πως στο Holy Llama, την όλη εμπειρία του κρουασάν την έχουν εξελίξει σε άλλο επίπεδο. Δεν μιλάμε για ένα απλά φρέσκο και γευστικό σφολιατοειδές, αλλά για μια απόλυτη γευστική εμπειρία μέσα σε μια μπουκιά. Πρόκειται άλλωστε για τον πρώτο plant based creative φούρνο της πόλης, με κάθε είδους επιλογές.

Kora Bakery

Δεν γίνεται να σε βγάλει ο δρόμος προς τον Λυκαβηττό και να μην περάσεις από το Kora Bakery. Εδώ θα βρεις διάφορα είδη αρτοσκευασμάτων – βιεννουαζερί, και προφανώς αυθεντικό κρουασάν είτε βουτύρου, είτε σοκολάτας Valrhona, μαύρη και γάλακτος. Εξίσου φανταστικός καφές, ενώ μπορείς να απολαύσεις το γρήγορο γεύμα σου και στα σκαλιά του φούρνου, με την pop διακόσμηση και πάντα ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μόνο που καλό θα ήταν να περάσεις τις πρωινές ώρες, γιατί προς το μεσημέρι δεν θα βρεις και πολλά πράγματα να έχουν περισσέψει.

Fika, Athens

Πρόκειται για ένα μαγαζί δίπλα από την Ακρόπολη, και οι φθινοπωρινές σου βόλτες στο κέντρο μαζί με ένα απολαυστικό κρουασάν και καφέ στο χέρι, θα έχουν άλλη αίσθηση. Εδώ ζυμώνονται καθημερινά κρουασάν και buns, με ποικιλία στην γέμιση και επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο. Αν βρεις το κρουασάν με τη γέμιση μήλου, μη το προσπεράσεις και φυσικά μη παραλείψεις ένα ζεστό latte για να το συνοδέψεις. Θα μας θυμηθείς.

Overoll Croissanterie

Δεν γίνεται να μιλήσουμε για κρουασάν και να μην συμπεριλάβουμε, το συγκεκριμένο spot στην οδό Πραξιτέλους. Τα Σαββατοκύριακα γεμίζει από κόσμο και όχι άδικα. Συνδυάζει καφέ και κρουασάν με τον καλύτερο τρόπο. Έχοντας σε πρώτο πλάνο τα κρουασάν, οι επιλογές εδώ είναι πολλές και σίγουρα γλυκές και νόστιμες. Από κλασσικές επιλογές βουτύρου και σοκολάτας, αμυγδάλου, φυστίκι -μέχρι γέμιση με βερίκοκο, καραμέλα και cheesecake.

Tρομερό Παιδί

New age φούρνος στην περιοχή των Ιλισίων. Και χωρίς πολλά λόγια, θα σου πω απλά να δοκιμάσεις το αλμυρό κρουασάν τους με ζαμπόν και τυρί. Είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε το συγκεκριμένο άρθρο, αφού καλές οι γλυκές επιλογές, αλλά ένα αλμυρό κρουασάν μένει αξέχαστο. Οι αρτοπαρασκευές εδώ αποκτούν άλλο νόημα και κάνουν όλη την Αθήνα να μιλάει για το «Τρομερό παιδί», με τα καλύτερα σχόλια.