UPDATE CITY BLOGGING

5+1 αθηναϊκά μαγαζιά με πεντανόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη


Ερασμία Αρβανιτά

15 Δεκεμβρίου 2023

5+1 αθηναϊκά μαγαζιά με πεντανόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
IG @slim_bites
Είναι πολλά τα σημεία που μπορείς να βρεις τα καλύτερα γλυκά στην πόλη, αλλά χωρίς ζάχαρη 

Όλοι ξέρουμε πως τα Χριστούγεννα τρώμε πολλά γλυκά. Κι όχι μόνο απαραίτητα μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή πανετόνε. Τα Χριστούγεννα η ιδέα οπουδήποτε γλυκού έχει διαφορετική δυναμική. Λίγο το πνεύμα των γιορτών, λίγο οι επισκέψεις, δεν γίνεται να αντισταθείς και πολύ. Κανείς βασικά.

Ωστόσο, πολλά ζαχαροπλαστεία και μαγαζιά της πόλης, σου δίνουν και άλλη εναλλακτική. Να φας ναι μεν πεντανόστιμα γλυκά, αλλά να είναι χωρίς ζάχαρη. Τα μαγαζιά που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, δεν είναι λίγα. Και εκεί θα βρεις άπειρες επιλογές, από κλασικά χριστουγεννιάτικα γλύκα μέχρι και ό,τι άλλο θέλεις.

Φύσις

To ζαχαροπλαστείο Φύσις είναι ο απόλυτος παράδεισος εάν αγαπάς τα γλυκά, αλλά ψάχνεις και πιο υγιεινές επιλογές. Είναι από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία στην Ελλάδα που έφτιαξαν γλυκά χωρίς ζάχαρη και στόχος του είναι να δώσει σχήμα και γεύση σε μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Τα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο Φύσις γίνονται κυρίως με βιολογικές πρώτες ύλες, ενώ λέξεις όπως συντηρητικά και τεχνητά αρώματα δεν έχουν θέση εκεί. Στο Φύσις θα βρεις μερικά από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά, αλλά στην πιο healthy εκδοχή τους. Μελομακάρονα με αγαύη, βασιλόπιτα με αγαύη και κορμός με μους σοκολάτας και βανίλιας, σε περιμένουν.

Λεωφόρος Κηφισίας 98, Μαρούσι
Λεωφόρος Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή

Slim Bites

Στο Slim Bites μπορείς να βρεις όλο τον χρόνο υπέροχα, πεντανόστιμα γλυκά, με στέβια. Τα Χριστούγεννα, όμως, θα βρεις και τα πιο λαχταριστά μπισκότα, χωρίς ζάχαρη για να δώσεις ξεχωριστό νόημα σε αυτές τις γιορτές. Οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ στο Slim Bites, θα βρεις γλυκά τόσο χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, καθώς και vegan δημιουργίες. Και ναι, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τις θερμίδες.

Βριλήσσια: Λ. Πεντέλης 59
Νέο Ψυχικό: Σολωμού 9
Νέα Ερυθραία: Κηφισίας 373
Κολωνάκι: Πατριάρχου Ιωακείμ 37
Γλυφάδα: Λαοδίκης 33-35

Yum Guilt Free

Νόστιμα, λαχταριστά και υγιεινά γλυκά. Όλα αυτά, σε ένα μαγαζί, στο Yum Guilt Free. Εκεί, θα βρεις γλυκά χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη και χωρίς γαλακτοκομικά, καθώς και πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη. Η ιδιαίτερη γεύση των γλυκών οφείλεται στους ξηρούς καρπούς, τους βασιλικούς χουρμάδες, τα φρούτα, το μέλι, αλλά και από τη ζάχαρη καρύδας και τον σφένδαμο, για τα vegan γλυκά. Ναι, ακόμα και τα Χριστούγεννα μπορείς να απολαύσεις – χωρίς ενοχές τα γλυκά του Yum Guilt Free και να κάνεις πιο λαμπερές τις γιορτές.

Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα

Katamaya Sweet & Savory

Χρώματα, μυρωδιές και αρώματα. Αυτό είναι το Katamaya Sweet & Savory. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις εάν μπεις στα social media του ζαχαροπλαστείου –ή εάν το επισκεφτείς; Οι υπέροχες, πολύχρωμες τούρτες φυσικά. Δεν θα βρεις, όμως, μόνο αυτό. Θα βρεις και παγωτά χωρίς ζάχαρη, προφανώς μελομακάρονα, αλλά και γλυκά χωρίς καθόλου γλουτένη.

Δημ. Βασιλείου 20, Ψυχικό
Λεωφόρος Μαραθώνος 113, Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Γέρακας

The Vegan Fairies

Οι Vegan Fairies σου προσφέρουν γλυκές λιχουδιές για να απολαύσεις στο έπακρο τα φετινά Χριστούγεννα. Σε αυτό το κυριολεκτικά παραμυθένιο μαγαζί, το οποίο παρασκευάζει vegan, ωμοφαγικά και χωρίς ζάχαρη γλυκά, θα ανακαλύψεις ωμοφαγικά μελομακάρονα με καρύδι, βρώμη, πορτοκάλι, σιρόπι αγαύης και ακόμα πολλά πολλά υλικά που δεν θα στα αποκαλύψουμε.

Στροφυλίου επί της, Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία 146 71

Little Darling Vegan

Πολλές γευστικές εκπλήξεις σε περιμένουν στο Little Darling. Ονειρεμένα γλυκά, vegan και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σου αποδεικνύουν ότι οι μικρές απολαύσεις μπορούν να είναι και healthy. Τούρτες, cookies, κέικ, καταπληκτικά brownie, και πολλά ακόμη, μόνο με υγιεινά υλικά. Ξέρεις πού πρέπει να πας.

Εθνάρχου Μακαρίου 119, Αργυρούπολη