UPDATE CITY BLOGGING

Billy Woods και Dramachine στο An Club: Εκεί που η underground ραπ θα συναντήσει το post-punk


JTeam

23 Ιανουαρίου 2024

Billy Woods και Dramachine στο An Club: Εκεί που η underground ραπ θα συναντήσει το post-punk
Στο An Club, το Σάββατο 10 Φλεβάρη, στις 21:00

Τι γίνεται όταν ένας underground ράπερ που γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον συναντά μία ελληνική post-punk μπάντα στα Εξάρχεια; Θα μάθεις το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Ο Billy Woods έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι ο καλλιτέχνης που πρέπει να ακούσεις –δεν το λέμε εμείς, το λέει το medium.com. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στην Αφρική και τις Δυτικές Ινδίες. Είναι το δεύτερο παιδί ενός Τζαμαϊκανού διανοούμενου και μιας επίδοξης μαρξίστριας επαναστάτριας. Στο μικρόφωνο, ο Woods είναι αινιγματικός, με πολύπλευρη ροή και την ικανότητα όχι μόνο να πραγματεύεται θέματα που άλλοι καλλιτέχνες ούτε θα ονειρεύονταν, αλλά και να φέρνει τη δική του, μοναδική προοπτική στο status quo.

Το Rolling Stone έχει γράψει πως το άλμπουμ του, Maps, είναι γραμμένο για να σε κάνει να χαθείς. Σύμφωνα με το NPR, είναι αριστούργημα του είδους του. Και στις 10 Φλεβάρη, στο An Club, o Billy Woods θα μυήσει το αθηναϊκό κοινό στις μουσικές του.

Jenny.Gr

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Dramachine. Είναι από την Αθήνα, παίζουν post-punk/synthwave και πειραματίζονται με στοιχεία από darkwave, synth-pop και ηλεκτρονική μουσική. Σίγουρα τους έχεις ακούσει –η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά έχει το όνομα της θεωρίας του Βίλχελμ Ράιχ, Συγκινησιακή Πανούκλα. Είναι «μια χρόνια βιοπάθεια του οργανισμού. Εμφανίστηκε όταν για πρώτη φορά καταπιέστηκε σε μαζική κλίμακα η γενετήσια ερωτική ζωή και εξελίχτηκε σε επιδημία, η οποία βασανίζει τους λαούς της Γης επί χιλιάδες χρόνια». Και σίγουρα σε κάνει να σκεφτείς.

Δες τους μαζί, στο An Club, το Σάββατο 10 Φλεβάρη, στις 21:00.

Πάρε το εισιτήριό σου εδώ