UPDATE CITY BLOGGING

5 νέα μαγαζιά στην Αθήνα που θα γίνουν τα στέκια μας το φθινόπωρο


Ερασμία Αρβανιτά

24 Σεπτεμβρίου 2024

5 νέα μαγαζιά στην Αθήνα που θα γίνουν τα στέκια μας το φθινόπωρο
IG @Gamay
Στην Αθήνα συμβαίνουν πολλά και ώραια πράγματα

Η Αθήνα είναι cool και σε κάθε γωνία της βρίσκεις cool μαγαζιά. All-time classics, ιστορικά μπαρ και νέες αφήξεις που μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά. Στην Αθήνα ξέρεις ότι θα βρεις πάντα αυτό που ψάχνεις. Θέλεις να βρεθείς για λίγο στην Ιταλία και να απολαύσεις ένα δροσερό aperol; Εύκολο. Θέλεις να πας για after office drink με την Ακρόπολη στο «πιάτο» σου; Κανένα πρόβλημα. Θέλεις να μεταφερθείς για λίγο στο Λονδίνο και στο πιο αινιγματικό μπαρ; Πες το και έγινε.

Τα μαγαζιά που κάνουν την Αθήνα ξεχωριστή είναι πολλά. Και είναι όλα υπέροχα, για διαφορετικούς λόγους. Υπέροχα είναι και τα μαγαζιά που άνοιξαν στην πόλη μέσα στο καλοκαίρι, τα μαγαζιά που έκαναν την εμφάνισή τους πριν μερικές μέρες και όλοι μιλούν ήδη γι΄αυτά, τα μαγαζιά που δεν έχουν ακόμα ανοίξει αλλά ξέρουμε πως θα κάνουν χαμό.

Οι διευθύνσεις είναι πολλές, οι επιλογές ακόμα περισσότερες και αυτά τα 5 νέα μαγαζιά θα γίνουν τα στέκια μας το φθινόπωρο.

Amore spritzeria

Απευθείας από την Ιταλία, με αγάπη. Στο Amore θα βρεις ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι: Aperol spritz, campari και άλλα δημοφιλή ιταλικά απεριτίβο, όπως και κρασί. Φυσικά, στον κατάλογο θα δεις και υπέροχα σνακ για να συνοδεύσεις το πότο σου, όπως προσούτο και ελληνικά τυράκια. Πλέον, ο Νέος Κόσμος έχει ακόμα ένα ιδιαίτερο στέκι και εμείς ξέρουμε πού θα βγαίνουμε μετά τη δουλειά το φθινόπωρο. Το Amore είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αθηναϊκή Ταράτσα

Ταράτσα το φθινόπωρο; Ναι, αλλά Αθηναϊκή Ταράτσα, στη Μητροπόλεως. Σε αυτό το ιδιαίτερο rooftop, ξετυλίγεται όλη η ομορφιά του κέντρου. Μια ομορφιά που πάει σε άλλο level, χάρη στα πιάτα που μπορείς να απολαύσεις εκεί, με βάση την ελληνική κουζίνα αλλά και με επιρροές από την Ανατολή. Χειμώνα, καλοκαίρι, η Αθηναϊκή Ταράτσα είναι το σημείο όπου όλοι θα πίνουμε τα ποτά μας, θα συζητάμε για τη ζωή μας και θα ερωτευόμαστε την Αθήνα ακόμα περισσότερο.

Gamay

Πηγαίναμε το καλοκαίρι, θα μείνουμε πιστοί στο ραντεβού μας και το φθινόπωρο. Στην αρχή το προφέραμε λάθος, αλλά τώρα ξέρουμε. Το Gamay είναι αυτό το μαγαζί στην «καρδιά» των Εξαρχείων όπου θέλεις να περάσεις ώρες με την παρέα σου. Εκτός από τέλειο κρασί έχει και υπέροχο φαγητό – έχω δοκιμάσει τη pinsa μορταδέλα φιστίκι και στη συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο κέντρο της Αθήνας δεν βαριέσαι ποτέ.

Koumkan

Αυτό το φθινόπωρο, το Koumkan θα προσγειωθεί στην Κηφισιά. Και δεν είναι απλώς ακόμα ένα μπαρ, από καμία άποψη. Θα φέρει στα Βόρεια Προάστια τη γοητεία των social clubs κάθε μητρόπολης αυτού του πλανήτη και θα είναι κυρίως μια σύνθεση από δύο χώρους, δύο καταστάσεις. Από τη μία, ένα αινιγματικό μπαρ, από την άλλη ένα λαμπερό εστιατόριο, θα δημιουργήσουν ένα μικροσύμπαν όπου ο καθένας θα αισθάνεται ξεχωριστός. Στο μενού, θα βρεις all-time classic πιάτα, δημιουργημένα με αριστοτεχνικό τρόπο.

Fellos

Άνοιξε στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Βασιλικής τον Αύγουστο και έχει γίνει ήδη στέκι. Είναι το wine bar που μπορεί κανείς να αγαπήσει για κάθε σωστό λόγο: Για τον industrial χώρο του, για τα τραπέζια στον πεζόδρομο, για τα κρασιά του και για τα πιάτα που σερβίρει. Στο Fellos, δεν θα βρεις κάτι να λείπει, γιατί πολύ απλά τα έχει όλα. Και κυρίως έχει αυτήν την παρεΐστικη αύρα που όλοι ζητάμε μέσα στη χαοτική καθημερινότητά μας.