UPDATE CITY BLOGGING

After office: 5 cool στέκια στην Αθήνα για ποτό μετά το γραφείο


Ερασμία Αρβανιτά

2 Οκτωβρίου 2024

ποτό-αθήνα-γραφείο
IG@glug_glug_athens
Ποτό, φαγητό και χαλάρωση μετά το γραφείο: Η Αθήνα στα προσφέρει όλα

Η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν της λείπει τίποτα. Βρίσκεις ό,τι θέλεις, όπως το θέλεις, όποια ώρα το θέλεις. Λιγουρεύτηκες ένα βουτυρένιο κρουασάν το πρωί, πριν τη δουλειά; Γκουγκλάρεις «bakeries Αθήνα» και σε δευτερόλεπτα βρίσκεις 5 νέες αφίξεις. Θέλεις να κάτσεις με το λάπτοπ σου σε ένα καφέ, για να δουλέψεις ή να διαβάσεις; Θυμάσαι ότι στο στενό που βρίσκεσαι έχεις σταμπάρει τουλάχιστον 2-3 μαγαζιά. Έχεις ανάγκη για χαλαρό (ή και όχι) ποτό μετά τη δουλειά; Χάνεσαι από τις επιλογές.

Χειμώνα-καλοκαίρι, στην Αθήνα το ποτό μετά τη δουλειά σχεδόν επιβάλλεται. Είτε με συναδέλφους από το γραφείο είτε με φίλους που έχεις καιρό να δεις, ένα ποτάκι σε ένα ατμοσφαιρικό στενό του κέντρου, μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση στο λεπτό. Γιατί τα after office drinks δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά μια αγαπημένη συνήθεια.

Σε αυτά τα cool στέκια στην Αθήνα, το ποτό μετά το γραφείο αποκτά άλλο νόημα.

Walk in Athens

Εάν αγαπάς το Line στα Πετράλωνα, τότε το Walk in Athens είναι το μαγαζί σου. Στην ίδια φιλοσοφία με το Line, αυτό το μαγαζί στην οδό Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, είναι ένα χαλαρό και ινσταγκραμικό μέρος για να πιεις το ποτό σου, μετά τη δουλειά. Το μενού για το φαγητό, βασίζεται στη βιωσιμότητα και στην κυκλική οικονομία. Την ημέρα, μπορείς να απολαύσεις κορυφαία σάντουιτς και το βράδυ comfort food για να συνοδεύσεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου.

Abstract

Στο Παγκράτι, δεν έχασε ποτέ κανείς. Και κάπου ανάμεσα στις διάφορες ατμοσφαιρικές γωνίες του, βρίσκεις το Abstract, ένα μοντέρνο και cool μπαρ. Τραπεζάκια στον πεζόδρομο και κόσμος που απολαμβάνει κρασί, κλασσικά ή και όχι ποτά, δημιουργούν τα vibes που όλοι ψάχνουμε μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο. Είναι ανοιχτό από τις 18:30 και μετά και μεταμορφώνει την Αθήνα σε κάτι άλλο. Τώρα, ξέρεις πού να πας για χαλαρό ποτό μετά τη δουλειά.

Feelin’Good

Εάν βρίσκεσαι κοντά στο Κουκάκι ή στο κέντρο της Αθήνας και έχεις ανάγκη για ποτό και χαλάρωση, τότε αυτό το μαγαζί είναι το μέρος σου. Στο Feelin’ Good, όλοι νιώθουν καλά και όλοι απολαμβάνουν στο έπακρο τα αυθεντικά street vibes. Από νωρίς, μπορείς να κάτσεις για να πιεις το κρασάκι σου, να ακούσεις μουσική και να μιλήσεις για ώρες με την παρέα σου. Εάν πεινάσεις, στο μενού θα βρεις ποικίλες επιλογές για να τσιμπήσεις.

Glug Glug

Το Glug Glug, στην πλατεία Καρύτση, είναι το απόλυτο καταφύγιο για μετά τη δουλειά. Αυτός ο ζωντανός χώρος σε κάνει να θέλεις να μοιραστείς μερικές στιγμές χαλάρωσης με τους αγαπημένους σου. Στο μενού του, βρίσκεις μια μεγάλη ποικιλία κρασιών, αλλά και ιδιαίτερα κοκτέιλ, πλατό και αλλαντικά. Εάν θέλεις μια ελαφριά μπουκιά, το μενού περιλαμβάνει και νόστιμους ιταλικούς μεζέδες. Η ατμόσφαιρα στο Glug Glug δημιουργεί μια ζεστή και φιλόξενη εμπειρία.

Bless me father

Το πρωί, για καφέ και brunch, το μεσημέρι και το βράδυ πιάτα για τη μέση, κρασί και κοκτέιλ. Το Bless me father είναι ένα all day μαγαζί στην πλατεία Καρύτση και το απόλυτο σημείο για έξοδο μετά το γραφείο. Mοντέρνο, ζωντανό και cool, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο χώρο μέσα, αλλά με έναν πεζόδρομο που γεμίζει έξω, προσφέρει την απόλυτη ανανέωση μετά από 8 κουραστικές ώρες. Είναι η τέλεια επιλογή και για το Σαββατοκύριακο.