UPDATE #NOW

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αποκάλυψε το πρόγραμμά της


25 Σεπτεμβρίου 2014

Η Στέγη Γραμμάτων και τεχνών του ιδρύματος Ωνάση κοινοποίησε το πρόγραμμά της για το 2014-2015 σε μία άμεση και διαφωτιστική εκδήλωση την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο και πλουσιότερη η σκαλέτα της Στέγης, μας άνοιξε την όρεξη για θέατρο, χορό και ποικίλες διαλέξεις που θα ακολουθήσουν μέσα στη σεζόν.

Αξίζει όμως να υπογραμμιστεί μια δραστηριότητα της Στέγης που δε μοιάζει με τις άλλες κι αυτή αφορά στα προγράμματα με δράσεις και εργαστήρια για ανθρώπους με αναπηρία. 

Ας παραθέσουμε λοιπόν ότι μας έκανε εντύπωση και χειροκροτούμε.

  • Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: πρόκειται για εργαστήρια που γίνονται για τρίτη χρονιά και απευθύνονται σε παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και στους γονείς τους. Η μουσική γίνεται η "γλώσσα" επικοινωνίας όταν τα λόγια δυσκολεύονται να βγουν. Η συμμετοχή δεν έχει κόστος και τα προγράμματα καλύπτουν ηλικίες από 5 έως 7 και από 8 έως 11.
  • Το πρόγραμμα ονομάζεται Unlimited Access και έχει ξεκινήσει να αγκαλιάζεται από τον Ιανουάριο στη Στέγη.  Τρία εργαστήρια σύγχρονου χορού στα οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση της δουλειάς τους στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Η Στέγη στεγάζει τη διαφορετικότητα, χτίζει τη δική της ταυτότητα και δημιουργεί πολιτιστική παράδοση· προφανώς θα μείνουμε συντονισμένοι.