Πώς επηρεάζουν τα σκυλιά την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας

Αφροδίτη Σακκά
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017
dog.jpg

Διαβάστε εδώ: O λόγος που δεν θα έπρεπε να αφήνετε τον σκύλο στο κρεβάτι σας

Η αναφορά που παρουσιάστηκε στο University of Alberta στον Καναδά, χρησιμοποίησε ένα δείγμα 746 νεογέννητων και των μαμάδων τους, από το 2009 μέχρι το 2012 και ζήτησε από τις μητέρες να γράψουν αν είχαν κατοικίδιο στο σπίτι κατά τη διάρκεια του δευτέρου ή του τρίτου τριμήνου και τρεις μήνες αφού γέννησαν. 

Τα αποτελέσματα βρήκαν ότι τα μωρά που γεννήθηκαν σε σπίτια που είχαν κατοικίδια, το 70% των οποίων ήταν σκυλιά, έχουν καλύτερα επίπεδα στα δύο είδη βακτηρίων του στομάχου. Τα Ruminococcus και Oscillospira είναι τα δύο είδη που είναι υπέυθυνα για τη μειωμένη παχυσαρκία και τις παιδικές αλλεργίες.

Όσο όμορφο και να ακούγεται, σύγκριναν την υγεία των παιδιών χρησιμοποιώντας δείγματα από την τουαλέτα τους, συγκρίνοντας εκείνα που είχαν επαφή με σκυλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και εκείνα που δεν είχαν ούτε πριν ούτε μετά.

Οπότε, ένα σπίτι με κατοικίδια μπορεί να βοηθήσει την υγεία των παιδιών να εμπλουτιστεί με Oscillospira και/ή Ruminococcus. Επειδή, λοιπόν, θα έχουν αυτή μικροβιακή χλωρίδα στο στομάχι τους, θα είναι πιο υγιή.

Η έρευνα επίσης έδειξε πως όταν ακόμα και αν δεν έχετε τον σκύλο όταν γυρίσετε στο σπίτι από το μαιευτήριο, η παρουσία του μπορεί να έχει επωφελήσει το παιδί πριν τη γέννα.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα