UPDATE #NOW

Έκτακτο δελτίο καιρού: Καταφθάνει ο πρώτος καλοκαιρινός καύσωνας


19 Ιουλίου 2018

jeremy-ricketts-9573-unsplash.jpg

Μπορεί ο Ιούνιος να ήταν σχετικά δροσερός και οι βροχές αρκετές, όμως ο Ιούλιος έδειξε από την αρχή το διαφορετικό του πρόσωπο. Ο πρώτος κανονικός καύσωνας του καλοκαιριού έρχεται, και πρέπει να μπορέσουμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Δεν πρόκειται να συναντήσουμε ακραίες θερμοκρασίες, όμως, τοπικά, ο υδράργυρος μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς!

Πιο αναλυτικά, μέχρι την Παρασκευή η κατάσταση θα είναι φυσιολογκή. Το Σάββατο, θα είναι μία μέρα μετάβασης. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο αλλά και την Αθήνα, τα θερμόμετρα θα καταγράψουν 37-38 βαθμούς.

Την Κυριακή η ζέστη θα είναι πολύ αισθητή. Στην κεντρική Μακεδονία η θερμοκρασία ίσως να φτάσει τους 40οC, ενώ σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο θα δούμε μέχρι και 41 βαθμούς. Στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38, ενώ σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου μπορεί να σημειωθούν και 39 βαθμοί.

Την Τρίτη θα νιώσουμε τη θερμοκρασία να πέφτει, καθώς θα πνεύσουν ισχυροί άνεμοι που θα μπορέσουν να εκτοπίσουν τα θερμά ρεύματα. Επιπλέον, τοπικές βροχοπτώσεις πρόκειται να φέρουν μία ανάσα δροσιάς, και η ρουτίνα μας θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, χωρίς να εξαρτόμαστε από air condition.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα