UPDATE #NOW

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Αυτοκτονίας: Μία ζωή χάνεται ανά 40 δευτερόλεπτα


10 Σεπτεμβρίου 2018

anthony-tran-720518-unsplash.jpg

Περισσότεροι από 800.000 θάνατοι κάθε χρόνο στον κόσμο οφείλονται σε αυτοκτονίες, γεγονός που τοποθετεί την αυτοκτονία μεταξύ των 20 κορυφαίων αιτιών θανάτου, για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μάλιστα για τους νέους ηλικίας 15-29 ετών, η αυτοκτονία ήταν δεύτερη αιτία θανάτου το 2016.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα είναι η πρώτη με θέμα: «Να εργαστούμε μαζί για την πρόληψη της αυτοκτονίας», το οποίο θα διατηρηθεί για τις Παγκόσμιες Ημέρες του 2019 και του 2020, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση για την Αποτροπή των Αυτοκτονιών, τονίζοντας: «Επιλέξαμε αυτό το θέμα καθώς υπογραμμίζει το πιο σημαντικό συστατικό για την αποτελεσματική παγκόσμια πρόληψη: Συνεργασία στον τομέα της αυτοκτονίας. Έχουμε όλοι έναν ρόλο να παίξουμε και μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις προκλήσεις που παρουσιάζει η αυτοκτονική συμπεριφορά στην κοινωνία σήμερα».

Κάθε αυτοκτονία είναι μια τραγωδία που πλήττει οικογένειες και ολόκληρες κοινότητες και έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στους ανθρώπους που μένουν πίσω. Όπως τονίζεται από την Ένωση, για κάθε αυτοκτονία, περίπου 135 άτομα υποφέρουν από έντονη θλίψη ή επηρεάζονται με οποιονδήποτε τρόπο, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό τους σε 108 εκατ. άτομα κάθε χρόνο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα