UPDATE #NOW

11η Σεπτεμβρίου, 17 χρόνια μετά: Τα τελευταία λόγια των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε την ανθρωπότητα


SPAPADIMITRIOU

11 Σεπτεμβρίου 2018

20010911_zaf_d84_007.jpg

Σαν σήμερα, 17 χρόνια πριν, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μία από τις πιο καταστροφικές τρομοκρατικές επιθέσεις που σόκαρε την ανθρωπότητα. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δύο αεροσκάφη έπεσαν στους Δίδυμους Πύργους κοστίζοντας τη ζωή σε 2.977 ανθρώπους. Την ευθύνη για όσα έγιναν πήρε η οργάνωση al-Qaeda.

Βλέποντας το τέλος τους να πλησιάζει, οι επιβάτες των πτήσεων έσπευσαν να καλέσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους στα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, για να τους αποχαιρετήσουν. Αντίστοιχα, εκείνοι που βρίσκονταν παγιδευμένοι στα συντρίμμια έπαιρναν συνεχώς την Άμεση Δράση, παρακαλώντας για βοήθεια.

Παρακάτω, βρίσκονται τα τελευταία τους λόγια:

Ο 38χρονος Brian Sweeney, μηχανικός του ενός αεροσκάφους, άφησε μήνυμα στη σύζυγό του λέγοντας «Jules, είμαι ο Brian. Άκου, βρίσκομαι σε ένα αεροπλάνο που παραβιάστηκε. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, και δε φαίνονται καλά, θέλω να ξέρεις ότι σε αγαπώ. Θέλω να είσαι καλά, να περνάς καλά – το ίδιο και οι γονείς μου και όλοι – και σ’αγαπώ… Και θα σε δω όταν έρθεις εδώ. Αντίο, μωρό μου. Ελπίζω να σε πάρω μετά.»

Αργότερα, κάλεσε τη μητέρα του και της είπε ότι οι επιβάτες αντιστέκονταν και ότι ίσως να τα κατάφερναν.

Τρία λεπτά αργότερα, έγινε η σύγκρουση.

Η Melissa Doi βρισκόταν στον 83ο όροφο, όταν κάλεσε την Άμεση Δράση. «Θα πεθάνω», έλεγε διαρκώς.

Η Melissa Harrinton Hughes βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για μία μέρα μόνο και την επομένη θα επέστρεφε στο σπίτι της. Πήρε τηλέφωνο το σύζυγό της, στο San Fransisco. «Απλώς θέλω να ξέρεις ότι σε αγαπώ και έχω κολλήσει σε αυτό το κτίριο στη Νέα Υόρκη. Έχει πολύ καπνό και θέλω να ξέρεις ότι θα σ’αγαπώ για πάντα», του είπε.

Η Ceecee Lyles ήταν αεροσυνοδός στο αεροσκάφους του οποίου οι επιβάτες πάλεψαν με τους εισβολείς και έπεσε στην Pennsylvania. Η ηρωική τους πράξη έσωσε χιλιάδες ζωές. Εκείνη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και άφησε το εξής μήνυμα στο σύντροφό της: «Γεια, μωρό μου. Θέλω να με ακούσεις προσεκτικά. Είμαι σε ένα αεροπλάνο που έχει παραβιαστεί. Είμαι στο αεροπλάνο, σε παίρνω από το αεροπλάνο. Θέλω να σου πω ότι σ’αγαπώ. Σε παρακαλώ πες στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ τόσο πολύ. Λυπάμαι τόσο. Δεν ξέρω τι να πω. Ελπίζω να σε ξαναδώ»

 

Διαβάστε επίσης: Η ιστορία πίσω από το Bohemian Rhapsody των Queen

 

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα