UPDATE #NOW

Η Volkswagen κατασκεύασε τον τελευταίο Σκαραβαίο της


The Jennettes

11 Ιουλίου 2019

dan-gold-yocnq54ca4w-unsplash.jpg

Μετά από σχεδόν εφτά δεκαετίες παραγωγής και τρεις γενιές σχεδίων, η Volkswagen απέσυρε τον εμβληματικό Σκαραβαίο της.

Τα τελευταία Beetles βγήκαν στην παραγωγή την Τετάρτη, στο Μεξικό, ενώ η εταιρία θα γιορτάσει την διακοπή της κυκλοφορίας με μια τελετή στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο χώρος του εργοστασίου που θα ελευθερωθεί, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για να παραχθεί ένα νέο SUV, για το οποίο όμως η εταιρεία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Η VW ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 ότι θα κατασκεύαζε μια τελική έκδοση του Σκαραβαίου, πριν τερματίσει την παραγωγή του το 2019. Μέσα στα χρόνια που έχουν περάσει, το θρυλικό Beetle έχει αλλάξει και εξελιχθεί πολύ.

Η ιστορία του ξεκινάει τη δεκαετία του '30, όταν ο Ferdinand Porsche, ο μηχανικός πίσω από το διάσημο brand πολυτελών αυτοκινήτων, αποφάσισε να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο για τον λαό, δηλαδή ένα Volkswagen στα γερμανικά. Ο Porsche σχεδίασε το όχημα με εντολή του Χίτλερ, αλλά το αυτοκίνητο δεν βγήκε σε πλήρη παραγωγή παρά μόνο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η φήμη του ισχυροποιήθηκε μετά την ταινία Disney "Κατσαριδάκι... Αγάπη μου", η οποία αφορά έναν ανθρωπόμορφο Σκαραβαίο, τον Herbie.

Η πρώτη εκδοχή του Σκαραβαίου, την οποία οι ιδιοκτήτες στόλιζαν συχνά με σχέδια λουλουδιών στις δεκαετίες του '60 και του '70 σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2003, έχοντας παράγει πάνω από 21 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Δυο γενιές Σκαραβαίων ακολούθησαν, το 1998 και το 2012.