UPDATE #NOW

Christina Hammock Koch: Η πρώτη γυναίκα αστροναύτης που έσπασε κάθε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα


The Jennettes

7 Φεβρουαρίου 2020

Christina Hammock Koch: Η πρώτη γυναίκα αστροναύτης που έσπασε κάθε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα

«Αισθάνομαι τόσο συγκλονισμένη και ευτυχισμένη» δήλωσε η Christina Hammock Koch, αφού κατέβηκε από την κάψουλα και κάθισε σε μια καρέκλα.

Ύστερα από 328 ημέρες, η Christina Hammock Koch, αστροναύτης της ΝASA, η οποία έσπασε το ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα, ενώ συμμετείχε και στον πρώτο αμιγώς γυναικείο περίπατο με την έτερη αστροναύτη της NASA, Jessica Meir, προσγειώθηκε. Η αποστολή της Koch κατέρριψε το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχόμενης παραμονής στο διάστημα από μια γυναίκα, το οποίο είχε προηγουμένως η Peggy Whilson της NASA.

Η διαστημική κάψουλα Soyuz MS-13 προσγειώθηκε στις στέπες του Καζακστάν στις 11:12 ώρα Ελλάδας, έπειτα από πτήση περίπου 3,5 ωρών, μεταφέροντας την Koch, 41 ετών, τον Ευρωπαίο αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο και τον Ρώσο κοσμοναύτη, Αλεξάντερ Σκβόρτσοβ πίσω στη Γη.

Η NASA ανέφερε πως η μακρά αποστολή της Koch θα παράσχει στους ερευνητές πολλά απαραίτητα δεδομένα για το πώς η έλλειψη βαρύτητας και η διαστημική ακτινοβολία επηρεάζουν το γυναικείο σώμα στις διαστημικές πτήσεις μακράς διάρκειας.

Οι επιστημονικές αυτές πληροφορίες που θα εξεταστούν τους ερχόμενους μήνες, μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ που φιλοδοξεί να κατασκευάσει έναν μόνιμο διαστημικό σταθμό στην επιφάνεια της Σελήνης μέσα στην ερχόμενη δεκαετία.

Η Christina Hammock Koch ξεκίνησε την εκπαίδευσή της ως αστροναύτης στη NASA το 2013. Ονειρευόταν από μικρό παιδί να γίνει αστροναύτης και μετέβη σε διαστημικό στρατόπεδο για πρώτη φορά ως έφηβη.

Η έρευνα της Koch περιλαμβάνει μέρη όπως η Ανταρκτική, η Γροιλανδία και η Samoa. H Christina Koch έχει μιλήσει για την αγάπη της στην αναρρίχηση και την εμπειρία της στην Ανταρκτική, η οποία τη βοήθησε τελικά να γίνει μία επιτυχημένη αστροναύτης. "Θέλω πολύ να πάω στον Άρη, αλλά θα μου λείψει ο άντρας μου", έχει πει χαρακτηριστικά.