UPDATE #NOW

Η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό - Το σύστημα που ανέπτυξε η Κίνα


The Jennettes

18 Μαρτίου 2020

Η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό - Το σύστημα που ανέπτυξε η Κίνα

Στον αγώνα που κάνουν όλες οι χώρες παγκοσμίως ενάντια στον κορωνοϊό, η Κίνα προχώρησε στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας για τον περιορισμό του νέου ιού.

Ειδικότερα, προσάρμοσαν την εφαρμογή του QR Code στα δικά τους δεδομένα και μέσω αυτής, εντοπίζουν ανθρώπους προσβεβλημένους από τον κορωνοϊό και ενώ βρίσκονται σε καραντίνα. Μάλιστα, η εφαρμογή στέλνει όλα τα προσωπικά τους δεδομένα κατευθείαν στην αστυνομία, η οποία μετά τους εντοπίζει. Την ώρα που η Κίνα αρχίζει ξανά να βρίσκει τους ρυθμούς της, επιτρέποντας στους πολίτες της να αρχίσουν ξανά τις εργασίες τους. Όμως, για να αποτρέψει ξανά μια ενδεχόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, χρησιμοποιεί τη βοήθεια της τεχνολογίας και εφαρμογών για smart phones.

jenny.gr

Οι άνθρωποι στην Κίνα εγγράφονται μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής, Alipay, και τους αποδίδεται ένας κωδικός χρώματος - πράσινος, κίτρινος ή κόκκινος - που υποδεικνύει την κατάσταση της υγείας τους. Αφού οι πολίτες συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία, το σύστημα παράγει ένα από τα τρία χρώματα. Το πράσινο χρώμα επιτρέπει στον πολίτη να κυκλοφορήσει χωρίς περιορισμούς, το κίτρινο χρώμα επιβάλλει στον πολίτη να μείνει στο σπίτι του για ακόμη 7 ημέρες και το κόκκινο χρώμα επιβάλλει στον πολίτη να μείνει στο σπίτι του σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ήδη από 200 πόλεις στην Κίνα, ενώ αρχίζει να γίνεται δημοφιλές διεθνώς.