UPDATE #NOW

Γιατροί από την Κούβα με εμπειρία στον Έμπολα κατέφθασαν στην Ιταλία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού


The Jennettes

23 Μαρτίου 2020

Γιατροί από την Κούβα με εμπειρία στον Έμπολα κατέφθασαν στην Ιταλία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα, που πλήττεται βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η ομάδα μας προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Carlos Riccardo Perres. Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στη δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ).

«Ολοι μας φοβόμαστε αλλά έχουμε ένα καθήκον να εκπληρώσουμε, συνεπώς βάζουμε τον φόβο μας στην άκρη», δήλωσε ο 68χρονος Leonardo Fernades, που έχει εξειδικευτεί σε θέματα εντατικής θεραπείας. «Αυτός που λέει ότι δεν φοβάται είναι υπερήρωας, εμείς όμως δεν είμαστε υπερήρωες αλλά επαναστατικοί γιατροί», πρόσθεσε.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 651 ασθενείς, καταγράφηκαν 5.560 νέα κρούσματα, ενώ 952 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχεται σε 59.138. Οι νεκροί έχουν φτάσει πάνω από 5.000. Ενώ, παράλληλα, 7.024 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter/Reuters