UPDATE #NOW

Το πιο χαρακτηριστικό εξώφυλλο της εποχής για τους γιατρούς που «έχουν και τη δική τους οικογένεια»


The Jennettes

1 Απριλίου 2020

Το πιο χαρακτηριστικό εξώφυλλο της εποχής για τους γιατρούς που «έχουν και τη δική τους οικογένεια»

Ο διάσημος σκιτσογράφος μεγάλων περιοδικών, Chris Ware αποφάσισε να αγγίξει την επικαιρότητα και το θέμα της πανδημίας μέσω μιας ιδιαίτερης προσέγγισης, που αποτυπώνεται μοναδικά στο εξώφυλλο του περιοδικού The New Yorker. Στηριζόμενος στην ιδέα που του έδωσε η κόρη του, για όλο εκείνο το προσωπικό που «έχει τη δική του οικογένεια», πέρα από όλους τους ασθενείς, ο Ware δημιούργησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εξώφυλλα της εποχής. 

Το συγκλονιστικό cover είναι αφιερωμένο στους γιατρούς που μάχονται για τον κορωνοϊό, προσπαθώντας να αφανίσουν την "αόρατη" απειλή του. Τη στιγμή που όλα εκτυλίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, μια γιατρός με μάσκα και πλαστικά γάντια ανοίγει για μια στιγμή το κινητό για να δει την οικογένειά της να της χαμογελά και να την περιμένει πίσω!

Ουσιαστικά, ο Chris Ware αποτυπώνει μέσω του εξωφύλλου, την πραγματικότητα που ζει αυτό το διάστημα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανά τον πλανήτη στη μεγαλύτερη μάχη που δίνεται για να αφανιστεί η πανδημία. Το μήνυμα που μεταφέρεται μέσω του cover του περιοδικού είναι εκείνο που προσπαθούμε να στείλουμε τις Κυριακές από τα μπαλκόνια μας, χειροκροτώντας. Ένα μεγάλο χειροκρότημα και ένα ειλικρινές ευχαριστώ για σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι μακριά από τη δική τους οικογένεια για να σωθούν οι δικές μας. 

Η απεικόνιση της δύσκολης καθημερινότητας ενός γιατρού γίνεται illustration και αγγίζει το σύνολο του πληθυσμού που βιώνει μία από τις πιο κρίσιμες και μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη αυτή την ώρα.