UPDATE #NOW

Kobe Bryant: Στη δημοσιότητα το πόρισμα και η ιατροδικαστική έκθεση για το δυστύχημα του μοιραίου ελικοπτέρου


The Jennettes

16 Μαΐου 2020

Kobe Bryant: Στη δημοσιότητα το πόρισμα και η ιατροδικαστική έκθεση για το δυστύχημα του μοιραίου ελικοπτέρου

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα αποτελέσματα από τις νεκροψίες των θυμάτων, καθώς και η τοξικολογική του πιλότου από το μοιραίο δυστύχημα του ελικοπτέρου της 26ης Ιανουαρίου, που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο του Kobe Bryant, της 13χρονης κόρης του, Gianna και επτά ακόμη επιβατών. 

Όπως γνωστοποιήθηκε, αιτία θανάτου του Bryant ήταν αμβλύ τραύμα με δύναμη, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή δίνει την ίδια αιτία θανάτου και για τα υπόλοιπα οκτώ θύματα. Ο 50χρονος πιλότος, Ara Zobayan, διαπιστώθηκε πως δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ, ή άλλων ουσιών σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα των 180 σελίδων.

Έπειτα από ανακοίνωση του ιατροδικαστή, έγινε γνωστό πως ο θάνατος όλων των επιβατών ήταν σχεδόν ακαριαίος ενώ η έκθεσή του παρουσιάζει πόσο σκληρή και ολοκληρωτική ήταν η συντριβή, περιγράφοντας σπασμένα κόκαλα και μια μυρωδιά καυσίμου σε ό,τι απέμεινε από τα ρούχα που κάηκαν. Μάλιστα, η σορός του πρώην παίκτη του NBA, ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που η ταυτοποίησή του έγινε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ενώ το σώμα του βρέθηκε στο χώμα. 

Η αιτία της συντριβής στις 26 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση ενώ υπενθυμίζεται πως παρά την πυκνή ομίχλη εκείνη την μοιραία ημέρα και την καθήλωση των υπόλοιπων ελικοπτέρων, ο πιλότος του τραγικού ελικοπτέρου είχε λάβει παρά τη μικρή ορατότητα, ειδική άδεια πτήσης από τον πύργο ελέγχου για να πετάξει.