UPDATE #NOW

Πώς θα ήταν η ζωή μας σε καρτούν υπό την αόρατη απειλή του Covid-19; Μια σκιτσογράφος δίνει την απάντηση


The Jennettes

1 Ιουνίου 2020

Πώς θα ήταν η ζωή μας σε καρτούν υπό την αόρατη απειλή του Covid-19; Μια σκιτσογράφος δίνει την απάντηση

Η ζωή μας σε καρτούν! Αλήθεια, πώς θα έμοιαζαν οι ζωές μας σε φιγούρες που επέστρεψαν σε μια νέα καθημερινότητα μετά την πανδημία; Μία σκιτσογράφος δίνει την απάντηση και το αποτέλεσμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

Η Priya Kuriyan έχει σχεδιάσει μια συλλογή από σκίτσα, που δείχνουν πώς οι μάσκες έγιναν η "νέα κανονικότητα" στην Ινδία, πολύ προτού ακόμη, η χώρα μπει σε lockdown στις 25 Μαρτίου. Όπως αναφέρει η σκιτσογράφος, για την ιδέα αυτή άντλησε έμπνευση από τους γείτονές της, αλλά και από τον κόσμο που είδε στο αεροδρόμιο σε μία από τις πτήσεις της με αεροπλάνο. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, αυτό συνέβη πολύ προτού οι μάσκες γίνουν υποχρεωτικές στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, η απειλή του ιού ήταν κοντά οπότε οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. "Δεν είχαμε ιδέα για το τι θα ακολουθούσε τους επόμενους μήνες", αναφέρει η ίδια και τα καρτούν της αποτελούν χιουμοριστικές καταγραφές ανθρώπων, που προσπαθούσαν να ζήσουν μια κανονική ζωή υπό την απειλή του αόρατου εχθρού της πανδημίας, όπως παρακάτω ζευγάρι στο γαμήλιο ταξίδι του.

jenny.gr

Ένα από τα ενδιαφέροντα σκίτσα δείχνει έναν άνθρωπο- "Batman" να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Kolkata την περίοδο που οι νυχτερίδες είχαν αρχίσει να γίνονται το θέμα της παγκόσμιας επικαιρότητας ως η "αρχή" της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

jenny.gr

To επόμενο σκίτσο είναι εμπνευσμένο από μια σκηνή, στην οποία η Kuriyan έγινε αυτόπτης μάρτυρας στο αεροδρόμιο Μπανγκαλόρ. Ένα γκρουπ κοριτσιών επέστρεφε από ένα ταξίδι με ίδιες μάσκες και πανομοιότυπες φορεσιές, κάτι το οποίο έγινε αμέσως viral, όπως σημειώνει η σπουδαία σκιτσογράφος.  

jenny.gr

Ωστόσο, η χρήση της μάσκας άρχισε σταδιακά να γίνεται η νέα καθημερινότητα. Οι άνθρωποι άρχισαν να τις φορούν κάθε φορά που έφευγαν από το σπίτι τους. 

jenny.gr

Και η μάσκα άρχισε να γίνεται τόσο απαραίτητα που σιγά- σιγά ξεκίνησε να γίνεται και τάση για τις πιο επιτυχημένες "selfies"! 

jenny.gr

Η πραγματικότητα ωστόσο, έδειξε πως πολλές φορές, οι άνθρωποι στην Ινδία, αλλά και σε άλλες χώρες του πλανήτη οδηγήθηκαν σε "social distancing fail" και το παρακάτω σκίτσο το αποδεικνύει περίτρανα. 

jenny.gr

 Photo credits: Priya Kuriyan