UPDATE #NOW

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: 3 μαγικές ποδηλατοβόλτες που μπορείτε να κάνετε σήμερα


The Jennettes

3 Ιουνίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: 3 μαγικές ποδηλατοβόλτες που μπορείτε να κάνετε σήμερα

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο ποδήλατο και τις μαγικές διαδρομές που μπορούμε να κάνουμε μαζί του.

Η βόλτα με το ποδήλατο μάς μυεί σε κόσμους ανεξερεύνητους και σε μυστικές περιηγήσεις που γίνονται μοναδικές μόνο πάνω στη σέλα. Παρακάτω, σας προτείνουμε τις πιο υπέροχες τοποθεσίες για να φτάσετε ως εκεί με ποδήλατο και να μαγευτείτε από το ταξίδι, αλλά και τον προορισμό. 

Τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου είναι ο πρώτος προορισμός που μας έρχεται στο μυαλό για να εξερευνήσετε σήμερα με αφορμή τη μέρα. Αν θέλετε να βρεθείτε κοντά στη φύση, δεν έχετε παρά να πάρετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και να ξεκινήσετε τη διαδρομή, που θα σας οδηγήσει σε πέτρινα κτίσματα, που ξεδιπλώνονται σε ένα πλούσιο φυσικό τοπίο μέσα στα πλατάνια, τα πεύκα και τα κυπαρίσσια. 

https://instagram.com/p/CA3HJYjJwjk/

Στο Τατόι ήρθε πρώτος ο δεύτερος βασιλιάς της Ελλάδας, Γεώργιος Α΄(1863-1913) με τη βασίλισσα Όλγα για να χτίσουν τη θερινή τους κατοικία. Προοδευτικά, η έκταση των 42.000 στρεμμάτων με τη θέα προς όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής έγινε μια αυτόνομη πολιτεία που έμοιαζε με παράδεισο. Διασχίζοντας τα κτήματα, ποδηλατώντας σε χωμάτινους και δασικούς δρόμους με πυκνή βλάστηση, θα αφεθείτε ολοκληρωτικά στο μεγαλείο της φύσης. 

Εάν θέλετε να κάνετε μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, δεν έχετε παρά να πάρετε το ποδήλατό σας και να βρεθείτε γρήγορα κοντά στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγείτου, που ξεκινά μπροστά από την Πύλη του Αδριανού, περνά μπροστά από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και συνεχίζει προς το Θησείο και το Μοναστηράκι.

https://instagram.com/p/BQpmmualJNz/

Η διαδρομή θα σας χαρίσει μια απίστευτη εμπειρία συνδυασμού φύσης- πόλης ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μικρούς αστικούς, αλλά και πυκνόφυτους θησαυρούς κατά τη διάρκεια της βόλτας σας. 

Εάν από την άλλη, έχετε όρεξη να βρεθείτε κοντά στην παραλία, ποδηλατώντας, μπορείτε να εφοδιαστείτε με τον απαραίτητο εξοπλισμό και να ακολουθήσετε μια διαδρομή με οδηγό τη θαλασσινή αύρα. Η διαδρομή που σας προτείνουμε είναι από τον Φλοίσβο και και την ομώνυμη μαρίνα μέχρι την Ακτή Εδέμ. Φτάνοντας στο σημείο όπου θα έχετε τη θέα της θάλασσας στο πιάτο σας, θα νιώσετε ότι έχετε ταξιδέψει νοητά στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό. 

https://instagram.com/p/CAawNzcJahM/

Σε όποιον προορισμό κι αν επιλέξετε να φτάσετε σήμερα με το ποδήλατό σας, να θυμάστε πως σημασία πάντα, έχει το ταξίδι! Καλές μυστικές ποδηλατοβόλτες!