Ο Bansky για τον ρατσισμό: «Το πρόβλημα είναι των λευκών»

The Jennettes
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020

O διάσημος Βρετανός street artist, Banksy με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram, δήλωσε τη στήριξη του στο κίνημα Black Lives Matter, στον απόηχο των μεγάλων κινητοποιήσεων που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, George Floyd από λευκό αστυνομικό. 

Κάτω από το έργο με ένα κερί που καίει την αμερικάνικη σημαία, ο Banksy γράφει: «Στην αρχή νόμιζα πως έπρεπε να το βουλώσω και να ακούσω τους μαύρους γι’ αυτό το ζήτημα. Αλλά γιατί να το κάνω; Δεν είναι δικό τους πρόβλημα, δικό μου είναι. 

https://instagram.com/p/CBF_GwBBHDb/

Το σύστημα έχει απογοητεύσει όλους τους Αφροαμερικανούς. Το σύστημα των λευκών. Όπως όταν το σπίτι έχει πλημμυρίσει από τον σπασμένο σωλήνα του επάνω διαμερίσματος. Ένα προβληματικό σύστημα κάνει μίζερη τη ζωή τους. Αλλά δεν είναι δική τους δουλειά να το φτιάξουν. Και δεν θα μπορέσουν γιατί δεν θα τους αφήσουν. Αυτό είναι πρόβλημα των λευκών. Αυτοί πρέπει να το φτιάξουν. Αυτοί πρέπει να σταματήσουν την πλημμύρα από τον χαλασμένο σωλήνα. Αλλιώς κάποιος θα χρειαστεί να ανέβει στο διαμέρισμα και να σπάσει την πόρτα προκειμένου να μπει μέσα και να σταματήσει την πλημμύρα».