UPDATE #NOW

#ShareTheMicNow: Οι celebrities που υποστηρίζουν ενεργά την καμπάνια ενδυνάμωσης των Μαύρων γυναικών


The Jennettes

11 Ιουνίου 2020

#ShareTheMicNow: Οι celebrities που υποστηρίζουν ενεργά την καμπάνια ενδυνάμωσης των Μαύρων γυναικών

"Όταν ο κόσμος θέλει να ακούσει τις γυναίκες, ακούει μόνο τις λευκές". Αυτή η άδικη εκδοχή που μοιάζει να είναι η πραγματικότητα κάποιων ανθρώπων ακόμη και σήμερα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της καμπάνιας #ShareTheMicNow στο εξωτερικό. 

Η πρωτοβουλία, που άρχισε να γίνεται αισθητή στα social media στις 10 Ιουνίου, επικεντρώνεται στις Μαύρες γυναίκες, οι οποίες υψώνουν τη φωνή τους μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς λευκών γυναικών στο Instagram με σκοπό να ακουστούν. Μιλώντας λοιπόν, μέσα από accounts με μεγάλη απήχηση στο κοινό, οι γυναίκες αυτές μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες για να ενθαρρύνουν τις συζητήσεις γύρω από τη φυλετική δικαιοσύνη. 

Πάνω από 40 διάσημες γυναίκες έχουν συμβάλλει στο να ακουστούν οι φωνές αυτές με όσο πιο ηχηρό τρόπο γίνεται.

https://instagram.com/p/CBObUAhDkfq/

Οι celebrities, που υποστηρίζουν ενεργά την καμπάνια, είναι μεταξύ άλλων, οι Gwyneth Paltrow, Kourteney Kardashian, Ashley Graham, Julia Roberts, Julianne Hough, Mandy Moore, Selma Blair, και έχουν ως απώτερο στόχο να βοηθήσουν ενεργά στο κίνημα συμπαράστασης των Μαύρων γυναικών. 

https://instagram.com/p/CA8V9t4hEvU/

Σε συνέχεια του Black Lives Matter, η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την επιχειρηματία, Bozoma Saint John και κάποιες επιτυχημένες αρθρογράφους των New York Times και στόχο έχει τη ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών, που έχουν ανάγκη να ακουστεί η φωνή τους και να μιλήσουν για όλα αυτά που δεν ακούγονται εδώ και καιρό. 

https://instagram.com/p/CBOtOZWDSFN/