UPDATE #NOW

Paul Milgrom - Robert Wilson: Η viral στιγμή που οι δύο οικονομικοί επιστήμονες μαθαίνουν ότι κέρδισαν το Nobel Οικονομίας 2020


The Jennettes

13 Οκτωβρίου 2020

Paul Milgrom - Robert Wilson: Η viral στιγμή που οι δύο οικονομικοί επιστήμονες μαθαίνουν ότι κέρδισαν το Nobel Οικονομίας 2020

Η διαφορά ώρας ανάμεσα στη Σουηδία και τις ΗΠΑ δημιούργησε την πιο viral στιγμή στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, όταν η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι ο Paul Milgrom και o Robert Wilson κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, και οι δύο επιστήμονες βρίσκονταν κυριολεκτικά, σε βαθύ ύπνο. 


Ενώ, δηλαδή, τα μέλη της επιτροπής της Βασιλικής Ακαδημίας ανακοίνωναν την απόφασή τους, οι δύο νικητές ήταν παραδομένοι στην αγκαλιά του Μορφέα στα κρεβάτια τους στο Στάντφορντ της Καλιφόρνια. Κάποια στιγμή τα μέλη της επιτροπής κατάφεραν να εντοπίσουν τον Wilson, ο οποίος πήγε με τις πυτζάμες στο σπίτι του γείτονά του, Milgrom, για να του πει τα ευχάριστα.

https://youtu.be/JhfDyBLRnrM

Το σκηνικό καταγράφηκε, μάλιστα, και σε βίντεο με τον Wilson να ανακοινώνει την απόφαση των Σουηδών - αλλά και το βραβείο του 1 εκατ. δολαρίων που τη συνοδεύει - στον συνάδελφό του. «Paul» ακούγεται να λέει πολλές φορές ο Wilson μέχρι ο Milgrom να απαντήσει. «Paul, είμαι ο Robert Wilson. Κέρδισες το Νόμπελ. Και προσπαθούν να σε βρουν. Αλλά δεν μπορούν. Φαίνεται ότι δεν έχουν το τηλέφωνό σου», συνέχισε ο Wilson. «Αλήθεια, το κέρδισα; Ουάου. Οκ». Το Νόμπελ Οικονομίας δόθηκε στους δύο Αμερικανούς οικονομολόγους «για τις βελτιώσεις στη θεωρία των δημοπρασιών και στις εφευρέσεις τους στις νέες μορφές δημοπρασίας».