Αλλαγή ώρας: Πότε έρχεται η κατάργησή της στην ΕΕ

The Jennettes
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Την Κυριακή, στις 25 Οκτωβρίου, o χειμώνας θα κάνει επίσημα την εμφάνισή του όσο κι αν πολλοί αρνούμαστε να το δεχτούμε σαν παραδοχή, καθώς θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. 

Ωστόσο, επιστρέφει και πάλι η συζήτηση γύρω από το εάν θα έπρεπε να καταργηθεί αυτή η τακτική στην ΕΕ. Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τον Μάρτιο του 2019 την κατάργηση της αλλαγής της ώρας από το 2021, αλλά η απόφαση δεν έχει ακόμη οριστεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε βγει, η αλλαγή της ώρας έπρεπε να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα έπρεπε να γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Τώρα οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν θέλουν μόνιμα θερινή ή χειμερινή ώρα. Στο τέλος, θα αποφασίσουν από κοινού τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Παρόλα αυτά, η απόφαση δεν αναμένεται να παρθεί σύντομα, καθώς προέχουν άλλα σοβαρότερα ζητήματα, που πιέζουν περισσότερο και χρειάζονται άμεση επίλυση.