Η αγάπη βρίσκει τον τρόπο: Το «δωμάτιο αγκαλιάς» που δίνει ελπίδα ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε

The Jennettes
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Όλοι γνωρίζουμε πως η εποχή που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη και όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή, διατηρώντας την ψυχραιμία μας αλλά και την ελπίδα μας.

Μια ξεχωριστή κίνηση έγινε για τους ενοίκους ενός γηροκομείου στην Ιταλία, ένα «δωμάτιο αγκαλιάς» με όλα τα μέτρα προστασίας για να μετριαστεί όσο το δυνατόν η μοναξιά.

Ένα γηροκομείο στη βόρεια Ιταλία δημιούργησε ένα "stanza degli abbracci", ή Hug Room, για να επιτρέψει στους ηλικιωμένους κατοίκους του να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα χωρίς κίνδυνο μόλυνσης από τη νόσο covid-19. Το σπίτι του Domenico Sartor, στο Castelfranco Veneto κοντά στη Βενετία, έχει εγκαταστήσει μια ειδική αντι-μολυσματική κουρτίνα, κατασκευασμένη από μαλακό διαφανές πλαστικό, καθιστώντας δυνατή την αγκαλιά, μια σημαντική αγκαλιά σε έναν δύσκολο και συχνά μοναχικό χρόνο.

Η διοίκηση της μονάδας λέει ότι η σωματική επαφή με τα μέλη της οικογένειας βοηθά τους ενοίκους της να απολαμβάνουν μεγαλύτερη ψυχική και συναισθηματική ευεξία, γεγονός που με τη σειρά της, τους βοηθά να αντιμετωπίσουν καλύτερα την κατάσταση. Οι συγγενείς γίνονται δεκτοί στο απομονωμένο δωμάτιο μετά από αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, πριν τους επιτραπεί να έχουν φυσική επαφή μέσω της διαφανής κουρτίνας και να συνομιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ηλικιωμένους αγαπημένους τους.

Μια συναισθηματική εμπειρία, ιδιαίτερα για τους κατοίκους, μερικοί από τους οποίους δεν είχαν δει την οικογένειά τους για μήνες.

"Επιτέλους ήμουν σε θέση να αγκαλιάσω ξανά την κόρη μου" - είπε μια ηλικιωμένη κυρία στο γηροκομείο, με δάκρυα στα μάτια της - "μετά από εβδομάδες βιντεοκλήσεων έμοιαζε με αντικατοπτρισμό, ήταν μια επαφή που μου έλειπε ιδιαίτερα."

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook

 

Al Centro Servizi alla Persona Domenico Sartor torniamo ad abbracciarci 👵💚🧑 Oggi si è svolta la conferenza di...

Δημοσιεύτηκε από Centro Servizi alla Persona Domenico Sartor στις Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020