UPDATE #NOW

Τι πρέπει να κάνετε αν εξαφανιστεί το παιδί σας: Η συμβουλή που έγινε viral κι έχει βοηθήσει πολλούς γονείς


The Jennettes

7 Φεβρουαρίου 2021

Τι πρέπει να κάνετε αν εξαφανιστεί το παιδί σας: Η συμβουλή που έγινε viral κι έχει βοηθήσει πολλούς γονείς

Η Jessica Cakmakli μοιράστηκε τη δική της εμπειρία και μέσα από αυτή προτείνει στους ανθρώπους που έχουν χάσει το παιδί τους να «φωνάζουν στο πλήθος την περιγραφή του», ενώ μια άλλη μαμά ακολούθησε τη συμβουλή της και κατάφερε να βρει τον χαμένο γιο της σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο.

Η μητέρα 3 παιδιών, Jessica Cakmakli, από τις ΗΠΑ, όταν ανακάλυψε ότι το παιδί της δεν ήταν δίπλα της σε μια οικογενειακή εκδρομή άρχισε να το ψάχνει με έναν τρόπο, που θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι οι γονείς.

Δημοσιεύοντας στον λογαριασμό της στο TikTok, η 30χρονη λέει:

«Εάν το παιδί σας χαθεί ποτέ σε δημόσιο χώρο, Θεός φυλάξει, γιατί να θυμάστε αυτά τα πράγματα συμβαίνουν ακόμη και στους καλύτερους γονείς. Εάν βρίσκεστε σε λούνα παρκ, ζωολογικό κήπο, εμπορικό κέντρο, σε οποιοδήποτε μέρος, και κοιτάζετε γύρω και το παιδί σας δεν είναι πλέον μαζί σας, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αρχίσετε να φωνάζετε την περιγραφή του».

«Μην αρχίσετε να το αναζητάτε σιωπηλά αλλά περιγράψτε πώς είναι: Ψάχνω ένα αγόρι, πέντε ετών με κοντά καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, φοράει κόκκινο μπλουζάκι Nike, μαύρο σορτς, ενώ πρέπει να επαναλαμβάνετε όσο ψάχνετε ξανά και ξανά», ανέφερε η Cakmakli.

Ο τρόπος αυτός, όπως εξηγεί η ίδια, προσελκύει την προσοχή των ανθρώπων, ώστε να βοηθήσουν και να αρχίσουν να αναζητούν κι εκείνοι το παιδί.

«Το καλύτερο σενάριο είναι ότι κάποιος βρίσκει το παιδί σας και το επιστρέφει σε εσάς», συνεχίζει η νεαρή μητέρα, «το χειρότερο σενάριο είναι ότι κάποιος έχει φύγει με το παιδί σας».

Από τη στιγμή που η Jessica ανέβασε το βίντεο στον λογαριασμό της @jesmartini τον Νοέμβριο του 2020, δεκάδες μητέρες έχουν μοιραστεί πως η συμβουλή ήταν επιτυχής στην εύρεση του παιδιού τους, με μια Αυστραλή μαμά να μοιράζεται την εμπειρία της σε μια ομάδα γονέων στο Facebook.

Το 2χρονο αγόρι της, Nathan, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια αγορών σε ένα τοπικό κατάστημα Kmart». Καθώς ο πανικός άρχισε, θυμήθηκε τις συμβουλές της Jess και άρχισε να φωνάζει:

«Ψάχνω ένα μικρό αγόρι, φοράει ένα κίτρινο πουκάμισο και έχει καστανά μαλλιά. Είναι δύο ετών και το όνομά του είναι Nathan».

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας άντρας βρήκε τον Nathan, ενώ είπε στη μητέρα ότι ποτέ δεν θα ήξερε πώς να τον ψάξει αν δεν είχε ακούσει την περιγραφή του παιδιού.

Άλλοι γονείς που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τη συμβουλή της Cakmakli, σχολίασαν την ανάρτησή της και την ευχαρίστησαν που έσωσε το παιδί τους.

Κάποιος έγραψε: «Το μεσαίο παιδί μου εξαφανίστηκε όταν φορτώσαμε πράγματα σε ένα φορτηγό και άρχισα να φωνάζω την περιγραφή του. Βρήκα τον γιο μου μέσα σε 15 δευτερόλεπτα». «Αυτό με βοήθησε να βρω τον γιο μου στη Disney την περασμένη εβδομάδα!» ένας άλλος έγραψε.

Η Jessica Cakmakli δήλωσε πως είναι «ευγνώμων» που η συμβουλή της κατάφερε να διαδοθεί τόσο πολύ και τόσο γρήγορα, αλλά και γιατί έχει βοηθήσει πολλούς γονείς να βρουν τα παιδιά τους πριν να είναι πολύ αργά.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr