UPDATE #NOW

«Αφήστε τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους»: Ο συγκινητικός λόγος ενός πατέρα για την τρανς κόρη του


Εύα Κονδύλη

24 Μαρτίου 2021

«Αφήστε τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους»: Ο συγκινητικός λόγος ενός πατέρα για την τρανς κόρη του
Ο πατέρας μιας transgender κόρης τράβηξε την προσοχή και έγινε viral για τον παθιασμένο λόγο του προς τους κρατικούς νομοθέτες του Missouri.

Ο πατέρας μιας transgender κόρης τράβηξε την προσοχή και έγινε viral για τον παθιασμένο λόγο του προς τους κρατικούς νομοθέτες του Missouri.

Σε ένα βίντεο στο Twitter, ο Brandon Boulware προτρέπει τους νομοθέτες να απορρίψουν το Κοινοτικό Ψήφισμα 53, ένα νομοσχέδιο που απαιτεί από τους μαθητές που θέλουν να εισέλθουν σε μια αθλητική ομάδα, να αντικατοπτρίζεται το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησής τους. Πάνω από 20 πολιτείες εξετάζουν παρόμοια νομοσχέδια που θα απαγόρευαν στα trans κορίτσια να παίζουν σε αθλητικές ομάδες κοριτσιών.

Μιλώντας στον κρατικό νομοθέτη στις 3 Μαρτίου, ο Boulware εισήχθη ως δικηγόρος επιχειρήσεων, χριστιανός και γιος ενός μεθοδιστή υπουργού, και αποκάλυψε ότι αρχικά δυσκολεύτηκε να υποστηρίξει την «υπέροχη και όμορφη» transgender κόρη του.

«Γιατί το έκανα αυτό; Για να προστατέψω το παιδί μου», εξήγησε ο Boulware. «Δεν ήθελα κάποιος να ενοχλήσει την κόρη μου ή τα αδέλφια της. Και να ειπωθεί η αλήθεια, το έκανα και για να προστατευτώ ο ίδιος. Ήθελα να αποφύγω αυτά τα αναπόφευκτα ερωτήματα σχετικά με το γιατί το παιδί μου δεν έμοιαζε και δε συμπεριφέρεται σαν αγόρι».

Ο Boulware είπε ότι η κόρη του ήταν «δυστυχισμένη».

«Δεν μπορώ να το υπερεκτιμήσω αυτό. Ήταν απολύτως θλιμμένη», είπε. «Ειδικά στο σχολείο. Χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς φίλους, χωρίς γέλιο».

Στη συνέχεια, ο Boulware μοιράστηκε μια ιστορία για την ημέρα που όλα άλλαξαν. Είχε επιστρέψει στο σπίτι από τη δουλειά και βρήκε την κόρη του να παίζει με την μεγαλύτερη αδερφή της φορώντας κρυφά ένα φόρεμα.

«Ήθελαν να πάνε να παίξουν με τα παιδιά των γειτόνων», αφηγήθηκε.

Όταν ο Boulware τους είπε όχι, η κόρη του προσφέρθηκε να αλλάξει σε αγορίστικα ρούχα. Εάν έβγαζε το φόρεμα, τότε θα μπορούσε να μείνει έξω λίγο περισσότερο;

«Τότε το συνειδητοποίησα. Η κόρη μου ισοδυναμούσε το να είναι καλή με το να είναι κάποια άλλη», είπε ο Boulware. 

«Την έμαθα να αρνείται ποια πραγματικά είναι. Ως γονέας, το μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε το πνεύμα του παιδιού μας. Έτσι, εκείνη την ημέρα, η σύζυγός μου και εγώ σταματήσαμε να το κάνουμε». 

«Τη στιγμή που επιτρέψαμε στην κόρη μας να είναι ο εαυτός της, να μακρύνει τα μαλλιά της, να φορέσει τα ρούχα που ήθελε να φορέσει, ήταν ένα διαφορετικό παιδί. Ήταν άμεσο. Ήταν μια συνολική μεταμόρφωση», δήλωσε.

Ο Boulware σημείωσε ότι έχει πλέον μια «γεμάτη αυτοπεποίθηση, χαμογελαστή, ευτυχισμένη κόρη», που απολαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων.

Εάν περάσει το νομοσχέδιο, η κόρη του Boulware δεν θα μπορεί να παίξει στην κοριτσίστικη ομάδα βόλεϊ ή στην ομάδα τένις.

«Σας παρακαλώ, μην το πάρετε μακριά από την κόρη μου ή τους αμέτρητους άλλους σαν αυτήν που είναι εκεί έξω», παρακαλούσε. «Αφήστε τους να έχουν τα παιδικά τους χρόνια. Αφήστε τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους».

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr