UPDATE #NOW

Self- test: Το video που δείχνει αναλυτικά πώς να κάνετε το τεστ για την Covid- 19


The Jennettes

8 Απριλίου 2021

Self- test: Το video που δείχνει αναλυτικά πώς να κάνετε το τεστ για την Covid- 19

Μετά την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των Λυκείων από την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, η ενημέρωση για τη σωστή χρήση των self- tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid- 19, κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, «το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων».

Η ειδική πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self- tests που θα ανιχνεύουν την Covid- 19, άνοιξε για το κοινό και περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση τους, στοιχεία και πληροφορίες για την καταχώρηση του αποτελέσματος των tests, αλλά και τη σχολική κάρτα.

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-tests θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του self-test είναι θετικό, τότε υπάρχει η δυνατότητα να προβεί ο μαθητής σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή.

Τα self tests προβλέπονται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου και θα είναι απαραίτητο για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Δείτε την ειδική πλατφόρμα για να δηλώνετε το αποτέλεσμα του self test στην ακόλουθη διεύθυνση: https://self-testing.gov.gr/.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τις οδηγίες: