UPDATE #NOW

Από κάθε γωνιά του κόσμου: Ένας καλλιτέχνης επαναπροσδιορίζει τις Πριγκίπισσες της Disney


The Jennettes

2 Ιουλίου 2021

Από κάθε γωνιά του κόσμου: Ένας καλλιτέχνης επαναπροσδιορίζει τις Πριγκίπισσες της Disney
Από το Τζιμπουτί και τη Λετονία, μέχρι τις Σεϋχέλλες, τη Μογγολία και τη Δομινικανή Δημοκρατία, δίνει βήμα στις χώρες που υποεκπροσωπούνται και τους δίνει τις δικές τους πριγκίπισσες. Βοηθά τα κορίτσια να δουν τον εαυτό τους σ’ εκείνες και μαθαίνει σε όλους μας λίγα πράγματα για πολιτισμούς που, ίσως, μας είναι εντελώς άγνωστοι.

Σε μία εποχή που η Disney αλλάζει και εντάσσει την ποικιλομορφία στις προτεραιότητές της, μία ιστοσελίδα κάνει την αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Από το Τζιμπουτί και τη Λετονία, μέχρι τις Σεϋχέλλες, τη Μογγολία και τη Δομινικανή Δημοκρατία, δίνει βήμα στις χώρες που υποεκπροσωπούνται και τους δίνει τις δικές τους πριγκίπισσες. Βοηθά τα κορίτσια να δουν τον εαυτό τους σ’ εκείνες και μαθαίνει σε όλους μας λίγα πράγματα για πολιτισμούς που, ίσως, μας είναι εντελώς άγνωστοι.

Camilla, Πριγκίπισσα των Σεϋχελλών

jenny.gr

Εκπροσωπώντας τις Σεϋχέλλες, αυτό το εξωτικό νησί της ανατολικής Αφρικής, η πριγκίπισσα Camilla φορά έντονα χρώματα και είναι η «κεφαλή» του οίκου της, στη μητριαρχική κοινωνία του τόπου.

Enkhjargal, Πριγκίπισσα της Μογγολίας

jenny.gr

Η πριγκίπισσα Enkhjargal είναι από τη Μογγολία, έναν τόπο γεμάτο καταπράσινα βουνά κι απάτητες πεδιάδες. Επειδή ο χειμώνας είναι κρύος και έχει μεγάλη διάρκεια, είναι ντυμένη με ζεστά ρούχα.

Fatouma, Πριγκίπισσα του Τζιμπουτί

jenny.gr

Το Τζιμπουτί βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής και είναι η πατρίδα της πριγκίπισσας Fatouma. Όπως πολλοί κάτοικοι του Τζιμπουτί, έτσι κι εκείνη, απολαμβάνει την ποίηση και τα παραδοσιακά παραμύθια. Κάθε τόσο, φορά ολόχρυσα κοσμήματα και κάνει τατουάζ από χένα. 

Inga, Πριγκίπισσα της Λετονίας

jenny.gr

Η Λετονία είναι γνωστή για τα καταπράσινα βουνά, τα κάστρα και τα πευκοδάση. Στη χώρα αυτή ζει η πριγκίπισσα Inga, που λατρεύει κάθε τι παραδοσιακό και είναι εξαιρετική στα σπορ. Στις επίσημες εκδηλώσεις ντύνεται με την τοπική φορεσιά, ενώ στην καθημερινότητά της επιλέγει μοντέρνα ρούχα.

Marie, Πριγκίπισσα της Δομινικανής Δημοκρατίας

jenny.gr

Η Πριγκίπισσα Marie κατοικεί στη Δομινικανή Δημοκρατία, με τις πανέμορφες παραλίες και τα τροπικά δάση. Η μέρα της είναι γεμάτη μουσική, χορό, τέχνη και διάβασμα. Κι η Marie ντύνεται πάντα στα κόκκινα, τα λευκά και τα μπλε – τα χρώματα της σημαίας της!

 

πηγή φωτογραφιών: Clubmed

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr