UPDATE #NOW

Οι «μυστικοί» κωδικοί του Netflix: Πώς θα δείτε όλες τις κρυφές κατηγορίες ταινιών


The Jennettes

9 Ιουλίου 2021

Οι «μυστικοί» κωδικοί του Netflix: Πώς θα δείτε όλες τις κρυφές κατηγορίες ταινιών

Το Netflix έγινε ο καλύτερός μας φίλος κατά τη διάρκεια του lockdown. Είδαμε τα πάντα – ταινίες, ντοκιμαντέρ, σειρές που μας καθήλωσαν, όπως το Crown και το Mindhunter. Ο αλγόριθμος της ιστοσελίδας, μάλιστα, για να μας βοηθήσει, συλλέγει πληροφορίες από ό, τι παρακολουθούμε και μας προτείνει ανάλογο υλικό.

Ίσως, όμως, οι προτιμήσεις μας να διαφέρουν και η λίστα με τα προτεινόμενα να γίνεται κουραστική. Ίσως να μη θέλουμε να δούμε τις τάσεις, τις βραβευμένες παραγωγές και τις ταινίες κατηγοριοποιημένες ανά είδος. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν ορισμένοι «μυστικοί» κωδικοί που θα μας βοηθήσουν.

Οι κωδικοί αυτοί χωρίζουν τις σειρές και τις ταινίες σε πολύ συγκεκριμένους τομείς. Στα κλασικά έργα, για παράδειγμα, υπάρχει μία σειρά υποκατηγοριών όπως κλασικές κωμωδίες, κλασικά δράματα, κλασικά μιούζικαλ – και η συνέχεια είναι μεγάλη. Με ένα «κλικ» θα επιλέγουμε ακριβώς αυτό που μας ταιριάζει εκείνη τη στιγμή και δε θα σπαταλάμε ώρες στην αναζήτηση.

Πού θα βρούμε τους κωδικούς;

Για τη λίστα με όλους τους κωδικούς, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα netflix-codes.com. Θα βρούμε περίπου 20 κατηγορίες, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει 12 υποκατηγορίες.

Πώς χρησιμοποιούμε τους κωδικούς:

Βήμα 1: Πηγαίνουμε στο Chrome Web Store και αναζητούμε τον όρο «Better Browse for Netflix»

Βήμα 2: Επιλέγουμε «Add to Chrome» (ή «Προσθήκη στο Chrome»)

Βήμα 3: Επιλέγουμε «Add Extension» (ή «Προσθήκη Επέκτασης»)

Βήμα 4: Σε νέα καρτέλα, ανοίγουμε το Netflix. 

Στην κορυφή της οθόνης μας, θα δούμε μία επιπλέον επιλογή «Browse All», δίπλα στη λίστα μας. Την επιλέγουμε και κάνουμε paste τον κωδικό που θέλουμε, ή κάνουμε scrolling και βλέπουμε όλες τις διαθέσιμες υποκατηγορίες.

Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τους κωδικούς από το chrome, μέσω της ιστοσελίδας netflix-codes. Θα βρούμε το είδος που μας ενδιαφέρει, νέα καρτέλα θα πληκτρολογήσουμε «http://www.netflix.com/browse/genre/» και θα προσθέσουμε τον κωδικό που αντιστοιχεί. 

 

Δείτε ακόμη: Ποια ατάκα από ταινία σημάδεψε τη χρονιά που γεννηθήκατε

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr