UPDATE #NOW

Το νέο βιώσιμο project του LVMH θα απαλλάξει την Υψηλή Ραπτική από το πλαστικό μίας χρήσης


The Jennettes

9 Ιουλίου 2021

Το νέο βιώσιμο project του LVMH θα απαλλάξει την Υψηλή Ραπτική από το πλαστικό μίας χρήσης

Ο LVMH, ο όμιλος πίσω από τους πολυτελείς οίκους Louis Vuitton και Dior, θέλει να δημιουργήσει μία εγκατάσταση αφιερωμένη στη βιωσιμότητα. Το νέο κέντρο R&D πρόκειται να ανοίξει το 2024 και να επικεντρωθεί στη βιώσιμη «μεταμόρφωση» του fashion group, με βασικό στόχο «να ξεφορτωθούμε τα πλαστικά».

Η νέα αυτή εγκατάσταση θα βρίσκεται στο Παρίσι και θα απασχολεί 300 περίπου εργαζομένους.  

Το τελευταίο project του LVMH δεν είναι το πιο εντυπωσιακό, όμως πρόκειται να έχει τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. 
Οι ειδικοί θα ασχοληθούν με την ποιότητα των πρώτων υλών, τη βιοτεχνολογία και τις ψηφιακή τεχνολογία. Οι τομείς αυτοί αποτελούν σημεία – «κλειδιά» στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων – από την παραγωγική διαδικασία, μέχρι το τέλος της ζωής τους. Πρόκειται, μάλιστα, να δρομολογηθούν «ακραίες μέθοδοι», με την κυριότερη από αυτές να περιλαμβάνει «την απαλλαγή από το πλαστικό».

Οι ερευνητές του εργαστηρίου του LVMH θα ακολουθήσουν μία ιδιαίτερη προσέγγιση, προσπαθώντας να ανακαλύψουν πώς ακριβώς θα οδηγήσουν την πολυτελή μόδα στη βιωσιμότητα. Θα αξιολογήσουν την ποιότητα των πρώτων υλών και θα αναζητήσουν ανακυκλωμένο περιεχόμενο, θα περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα και την κατανάλωση ενέργειας. 
Με αυτόν τον τρόπο, θα βρεθεί η λύση που «θα βελτιώσει πραγματικά το οικοσύστημα», σύμφωνα με τον διευθυντή στρατηγικής του ομίλου, Jean Baptiste Voisin.

Η απόφαση πίσω από την «πράσινη» επένδυση, βρίσκεται στη ζήτηση των καταναλωτών – ιδιαίτερα των Gen Z. Αυτός είναι  και ο λόγος που οι τιτάνες της μόδας, όπως ο LVMH, αναζητούν τη διαρκή εξέλιξη και αναπροσαρμόζονται. 

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image
 

Δείτε ακόμη: Πλανήτης ή Πλαστικό; To National Geographic έχει ένα ερώτημα για όλους εμάς

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr