UPDATE #NOW

Η πανδημία οδήγησε σε αύξηση του ποσοστού των γυναικών που είναι εθισμένες στα τυχερά παιχνίδια


The Jennettes

1 Αυγούστου 2021

gambling
Η πανδημία έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των γυναικών που αναζητούν βοήθεια για τον εθισμό τους στα τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με νέα στοιχεία της GamCare, της εθνικής βρετανικής γραμμής βοήθειας για τα τυχερά παιχνίδια.

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των γυναικών που αναζητούν βοήθεια για τον εθισμό τους στα τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με νέα στοιχεία της GamCare, της εθνικής βρετανικής γραμμής βοήθειας για τα τυχερά παιχνίδια.

Τα δεδομένα τους δείχνουν αύξηση 4 % στις γυναίκες που χρειάζονται υποστήριξη για να ξεφύγουν από τον εθισμό τους στα τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της κρίσης της Covid19.

Ενώ 2.764 γυναίκες επικοινώνησαν με τη γραμμή βοήθειας που διαχειρίζεται η GamCare το 2019-2020, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 3.005 το 2020-2021. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) εκείνων που κάλεσαν για ψυχαναγκασμό με το τζόγο από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, από 19% που ήταν το 2018 με 2019. Ωστόσο, εκτιμάται ότι μόνο 1% από αυτές έρχονται σε επαφή με την εθνική γραμμή βοήθειας για τα τυχερά παιχνίδια.

jenny.gr

Η Marina Smith, διευθύντρια του γυναικείου προγράμματος της GamCare, δήλωσε στο The Independent ότι η αύξηση των γυναικών που αναζητούν βοήθεια είναι πιθανό να συνδέεται με τα lockdown που έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι και στο διαδίκτυο. Αυτό σε συνδυασμό με τις οικονομικές πιέσεις του προηγούμενου έτους, δημιούργησε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες να τζογάρουν. 

Το γεγονός ότι πολλές γυναίκες έχουν χωριστεί από φίλους, οικογένεια και συναδέλφους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορεί να κάνει την ανάρρωση από τον τζόγο πιο δύσκολη. Η κοινωνική υποστήριξη είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάκαμψη από αυτόν. Οι κοινωνικές προσδοκίες που υπάρχουν για τις γυναίκες ως φροντιστές της οικογένειας, αυξάνουν τη ντροπή και το στίγμα για τις γυναίκες τζογαδόρους. 

Η Smith σημείωσε ότι ο ψυχαναγκαστικός τζόγος είναι ένας «κρυμμένος εθισμός», καθώς δεν υπάρχουν φυσικά σημάδια, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τις γυναίκες, δεδομένου ότι ο εθισμός στον τζόγο αντιμετωπίζεται συχνότερα ως ένα ζήτημα που επηρεάζει μόνο τους άνδρες.

jenny.gr

Η Liz Karter, ψυχοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια για τις γυναίκες, δήλωσε επίσης στον The Independent: «Οι γυναίκες και οι άνδρες αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες όταν εθίζονται στον τζόγο. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εθιστούν στα τυχερά παιχνίδια στην προσπάθεια τους να βρουν γαλήνη και ηρεμία. Αντίθετα οι άνδρες μάλλον κυνηγούν περισσότερο την έξαψη και τον ενθουσιασμό που αυτά προσφέρουν. 

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι ο τζόγος είναι συχνά και για τα δύο φύλα μια μορφή αυτοθεραπείας για το άγχος, το στρες ή την κατάθλιψη, ζητήματα που έχουν επιδεινωθεί με την καραντίνα. «Εξαρτάται από πού προέρχεται η πηγή της θλίψης, του θυμού και του φόβου. Σε αντίθεση με το ποτό, στην αρχή δεν φαίνεται να υπάρχουν συμπτώματα. Δεν έχεις hangover, για παράδειγμα», δήλωσε. 

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr