UPDATE #NOW

Χρήσιμες συμβουλές για άτομα με αναπηρία - Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς


The Jennettes

6 Αυγούστου 2021

Χρήσιμες συμβουλές για άτομα με αναπηρία - Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς
Είναι σημαντικό να γνωρίζει ένα ανάπηρο άτομο τι μπορεί να κάνει σε δοκιμασίες όπως αυτή των τελευταίων ημερών. Μέσω Instagram, η Δήμητρα Κοντοβά μοιράστηκε συμβουλές που καλό είναι να δουν και να ακούσουν όσο περισσότεροι γίνεται. 

«Όταν σου επιβάλλονται τόσα εμπόδια ώστε να μην βγαίνεις από το σπίτι σου και να μην ξέρεις καν πώς να βγεις σε κανονικές συνθήκες, τότε με την πρώτη καταστροφή είσαι και ο πρώτος που την έβαψε», γράφουν σε ανάρτησή τους οι διαχειριστές της σελίδας «Η αναπηρία είναι κουλ».

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζει ένα ανάπηρο άτομο τι μπορεί να κάνει σε δοκιμασίες όπως αυτή των τελευταίων ημερών. Μέσω Instagram, η Δήμητρα Κοντοβά μοιράστηκε συμβουλές που καλό είναι να δουν και να ακούσουν όσο περισσότεροι γίνεται. 

jenny.gr

Παράλληλα, χρειάζεται να ξέρουμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ένα ανάπηρο άτομο – να γίνουμε ακόμη και το αμαξίδιό του, σε περίπτωση που πρέπει να μετακινηθεί χωρίς αυτό.

Αν είμαστε δύο συνοδοί, μπορούμε με τα χέρια μας να δημιουργήσουμε ένα είδος καθίσματος ή να το σηκώσουμε από τα χέρια και τα πόδια. Αν είμαστε μόνοι, το παίρνουμε στην πλάτη μας. 

jenny.gr

Είμαστε όλοι μαζί και μόνο με αλληλεγγύη θα βγούμε δυνατοί από όλο αυτό. Μόνο στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, κοιτώντας το διπλανό μας, θα κάνουμε τη διαφορά που τόσο θέλουμε να δούμε. Ας προετοιμαστούμε όπως πρέπει, με την ελπίδα να μην υπάρξει ανάγκη να εφαρμόσουμε τίποτα από τα παραπάνω.

 

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν εκπληκτικά το δράμα της φύσης 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr