UPDATE #NOW

To TikTok καταρρίπτει το μύθο γύρω από «αυτό που θέλουν οι γυναίκες»


The Jennettes

11 Αυγούστου 2021

To TikTok καταρρίπτει το μύθο γύρω από «αυτό που θέλουν οι γυναίκες»
Τι γίνεται, όμως, όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε εμείς; Οι άνδρες έχουν την άποψή τους και για αυτό - και είναι λάθος.

Ζούμε σε μία κοινωνία που αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν αντικείμενα. Πρέπει να είναι όμορφες, θηλυκές – ό, τι κι αν σημαίνει αυτό – αλλά και έξυπνες – όχι περισσότερο από τους άνδρες. 

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, περνούσαμε ώρες διαβάζοντας άρθρα γεμάτα οδηγίες. «Πώς να τον κερδίσεις», «Πώς να τραβήξεις την προσοχή του», «Έτσι είναι το ιδανικό κορίτσι». Και ήμασταν στην εφηβεία. Μεγαλώσαμε και ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε τις συμβουλές. «Πώς θα γίνεις σέξι», «Τι να μην του πεις», «Άνδρες περιγράφουν τι τους αρέσει πραγματικά σε μία γυναίκα». Μάθαμε να αναζητούμε τρόπους να μας επιλέγουν.

Τι γίνεται, όμως, όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε εμείς; Οι άνδρες έχουν την άποψή τους και για αυτό - και είναι λάθος.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε διαφορετικά κριτήρια. Από την πιο απλή συζήτηση με κάποιον φίλο μας, θα καταλάβουμε αμέσως ότι τα δύο φύλα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά την ιδέα του «ελκυστικού άνδρα».

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει γίνει viral – οι αναρτήσεις στο TikTok ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Η εφαρμογή είναι γεμάτη με βίντεο στα οποία άνδρες ζητούν την ειλικρινή γνώμη των γυναικών και, όπως φαίνεται, δεν κερδίζει ο «αντικειμενικά ωραίος». Οι περισσότερες, μάλιστα, εξηγούν πως η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει όση σημασία θα πίστευε κανείς.

@torres.alejandro

This is a legit question 🤨 #greenscreen #questionsforgirls #fit #dating #datingapps #tinder #bumble

♬ original sound - Alejandro Torres

Μιλώντας στο Refinery29, η καθηγήτρια Ψυχολογίας Claire Hart εξήγησε πως οι γυναίκες δεν κρίνουν έναν άνδρα με βάση το τι βλέπουν, αλλά με τα συναισθήματα που αυτό τους προκαλεί. Δεν βασίζοντα σε μία απλή φωτογραφία, αλλά σε όσα κρύβονται πίσω της. 

@the.claire.bitch.project

#stitch with @torres.alejandro Female Gaze vid: @ms.eggy #genderstudies #malegaze #femalegaze #feminism #feminist #patriarchy

♬ original sound - Claire

«Έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες – και  οι άνδρες – θεωρούν τους μυώδεις άνδρες πιο ελκυστικούς. Η σωματική δύναμη, υποσυνείδητα, συνδέεται με το ένστικτο της επιβίωσης», είπε. «Αν δεν ξέρουμε, όμως, τίποτα για έναν άνθρωπο, πέρα από την εικόνα προφίλ του, βγάζουμε συμπεράσματα που ίσως επηρεάσουν αρνητικά το πόσο ωραίοι είναι. Για παράδειγμα “Πόσο καιρό αφιερώνει στο γυμναστήριο προκειμένου να είναι τόσο γυμνασμένος; Θα έχει χρόνο να κάνουμε πράγματα μαζί; Είναι νάρκισσος;”- όλα αυτά, μπορεί να σε αποτρέψουν από το να τον γνωρίσεις τελικά και να μάθεις την αλήθεια».

Πολλοί προσπαθούν να αρέσουν στο αντίθετο φύλο, έχοντας στο νου τους όσα εκείνοι αντιλαμβάνονται ως ελκυστικά. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα – λείπει ο συνδετικός κρίκος. Κι όλα οφείλονται στο ότι η κοινωνία δεν ενθάρρυνε ποτέ τους άνδρες να μπουν στη θέση των γυναικών.

 

Δείτε ακόμη: Φωτογράφος κατέγραψε τα πιο αληθινά χαμόγελα κι έκανε τη θετική ενέργεια viral

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr