UPDATE #NOW

Οι φωτογραφίες των παιδιών του Αφγανιστάν απεικονίζουν τη βαθιά ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα


The Jennettes

20 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν
Τα παιδιά είναι πάντα ο παρονομαστής που δείχνει αν έχουμε αποτύχει ή όχι σαν κοινωνία και οι φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες ημέρες τον γύρω του διαδικτύου με τα παιδιά του Αφγανιστάν, δείχνουν πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο στη χώρα.

Τα παιδιά είναι πάντα ο παρονομαστής που δείχνει αν βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο ή όχι σαν κοινωνία. Και οι φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου με τα παιδιά του Αφγανιστάν, δείχνουν πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο στη χώρα.

Ένα από τα στιγμιότυπα που μας ράγισαν την καρδιά, ήταν αυτό ενός μικρού αγοριού να κοιμάται στο πάτωμα ενός U.S. Air Force C-17 σκεπασμένο με τη στρατιωτική στολή του πιλότου Nicolas Baron, για να ζεσταθεί κατά τη διάρκεια μίας πτήσης εκκένωσης της Καμπούλ μετά την κατάληψη της από τους Ταλιμπάν, την Τετάρτη.

Η εικόνα του παιδιού που κοιμάται αποτελεί μία εντυπωσιακή αντίθεση στο χάος του πλήθους που εισέβαλλε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamid Karzai τη Δευτέρα, προσπαθώντας μανιωδώς να επιβιβαστεί σε πτήσεις για να σωθεί. 

Ο Robert Nickelsberg, ο οποίος εργάστηκε ως φωτογράφος του περιοδικού TIME για σχεδόν 30 χρόνια και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Afghanistan: A Distant War», εξήγησε στο USA TODAY ότι οι φωτογραφίες παιδιών σε ασταθή περιβάλλοντα, όπως το Αφγανιστάν, είναι πάντα ένα θέμα που τραβάει τη διεθνή προσοχή. 

«Αν δείξεις τα παιδιά ή το ότι η κοινωνία δεν μπορεί να φροντίσει τα παιδιά της, είναι ένας άλλος τρόπος να δείξεις την πραγματική ανάγκη», δήλωσε ο Nickelsberg. Ενώ πρόσθεσε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του φωτορεπορτάζ σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Μία άλλη στιγμή που έγινε viral, ήταν μία εικόνα που δημοσίευσε το Reuters, με ένα παιδί να κοιμάται σε ένα δημόσιο πάρκο στη Καμπούλ αφού εκτοπίστηκε από τις βόρειες επαρχίες.  

Ενώ σε ένα από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένας πατέρας προσπαθεί να περάσει το παιδί του πάνω από τον τοίχο του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamid Karzai και να το δώσει σε στρατιώτες των ΗΠΑ για να το σώσει. 

Το αεροδρόμιο έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο για τις φρενήρεις σκηνές ανθρώπων που προσπαθούν να εκκενώσουν τη χώρα.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Getty images

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που αποφάσισαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους και να υιοθετήσουν παιδιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits