UPDATE #NOW

5 πράγματα στο σπίτι σας που είναι πιο βρώμικα από μία δημόσια τουαλέτα


The Jennettes

23 Αυγούστου 2021

5 πράγματα στο σπίτι σας που είναι πιο  βρώμικα από μία δημόσια τουαλέτα
Αν σας λέγαμε ότι πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, είναι πολύ πιο βρώμικα; Μάλιστα, σίγουρα σήμερα πιάσατε στα χέρια σας τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω 5.

Αν ένα έχουμε μάθει από μικροί, είναι να μην καθόμαστε ποτέ στις δημόσιες τουαλέτες - κι όχι άδικα. Γνωρίζουμε καλά πως είναι γεμάτες μικρόβια και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τα αποφύγουμε. 

Αν σας λέγαμε ότι πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, στο σπίτι, είναι πολύ πιο βρώμικα; Μάλιστα, σίγουρα σήμερα πιάσατε στα χέρια σας τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω 5.

Ξύλο κοπής

Είναι πολύ πιο βρώμικο απ' όσο θα πίστευε κανείς. Μάλιστα, πάνω του βρίσκονται περίπου 200 φορές περισσότερα βακτήρια από μία δημόσια τουαλέτα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Arizona. Γι' αυτό και πρέπει να το καθαρίζουμε καλά μετά από κάθε χρήση.

Καλάθι απλύτων

Όχι, δε διαβάσατε λάθος. Ένα καλάθι γεμάτο άπλυτα ρούχα, μπορεί να έχει 100 εκατομμύρια βακτήρια E. coli, τα οποία θα μεταφερθούν στο πλυντήριο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να το απολυμαίνουμε κι αυτό μία φορά το μήνα.

Πάγος στο ποτό μας

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, το 70% του πάγου που σερβίρεται στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ, είναι γεμάτος μικρόβια. Ας το έχουμε στο μυαλό μας την επόμενη φορά που θα παραγγείλουμε παγωμένο ρόφημα.

Smartphones/Tablets

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πίσω στο 2013, ειδικοί πήραν δείγμα από 30 tablets, 30 κινητά τηλέφωνα και την τουαλέτα ενός γραφείου. Τα αποτελέσματα βρήκαν πως τα πρώτα δύο μετέφεραν πολύ περισσότερα μικρόβια σταφυλόκοκκου.

Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, είτε θα κρατάτε το smartphone σας, στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω, είτε αγγίξατε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Στην περίπτωση αυτή, καλό είναι να γνωρίζετε πως το μέσο keyboard μεταφέρει περίπου πενταπλάσια μικρόβια από μία δημόσια τουαλέτα.

jenny.gr