UPDATE #NOW

Ήρθε η ώρα να σβήσετε το Google Chrome και ο λόγος είναι σοβαρός


The Jennettes

2 Σεπτεμβρίου 2021

google chrome

Η στιγμή που πολλοί βλέπαμε να έρχεται, έφτασε. Νέα, σοβαρή προειδοποίηση προς τους χρήστες του Google Chrome, δεν αφήνει περιθώρια και σύντομα θα απεγκαταστήσουν τον δημοφιλή browser από τις συσκευές τους.

Σοβαρά ζητήματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας βγήκαν στην επιφάνεια. Φαίνεται πως ο Chrome έχει μείνει πολύ πίσω, σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Δεν κάνει τίποτα για να μας προστατεύσει, τα δεδομένα μας υπάρχουν ελεύθερα, ένας hacker με μικρή εμπειρία θα μπορεί να μας παρακολουθήσει.

Η ίδια η Google έχει παραδεχθεί πως συχνά χάνει τον έλεγχο. Εταιρείες συλλέγουν ανενόχλητες τα δεδομένα μα για διαφημιστικούς λόγους και η εταιρεία δεν κάνει τίποτα για να το σταματήσει. Οι λόγοι είναι πολλοί και απλοί. Όχι, η Google δεν έγινε ξαφνικά απρόσεκτη. Απλώς υπάρχουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί – όπως οι περισσότεροι.

Όπως αναφέρει το Forbes, το Google’s Privacy Sandbox σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Είναι, όμως, περίπλοκο και κάθε τεχνολογική εξέλιξη απλώς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η Google έχει χάσει τον έλεγχο του Internet – οι ιστοί που δημιουργούνται είναι πολλοί, οι hackers έμπειροι και προετοιμασμένοι, οι διαφημίσεις πλέον απόλυτα στοχευμένες.

Είναι πολύ σημαντικό,είτε διαγράψουμε το Chrome, είτε όχι, να γνωρίζουμε ποια cookies αποδεχόμαστε. Ας μην πατάμε «αποδοχή όλων», απλώς για να μπούμε σε μία ιστοσελίδα μερικά δευτερόλεπτα γρηγορότερα. 
 

Δείτε ακόμη: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone

jenny.gr