UPDATE #NOW

Πώς το Facebook βοήθησε στην εκκένωση μιας ομάδας Αφγανών πολιτών


The Jennettes

3 Σεπτεμβρίου 2021

Facebook
Το Facebook επιβεβαίωσε την Τετάρτη με δήλωση του στο People ότι βοήθησε στην προσπάθεια εκκένωσης 175 Αφγανών πολιτών από το Αφγανιστάν στο Μεξικό αυτήν την εβδομάδα.

Το Facebook επιβεβαίωσε την Τετάρτη με δήλωση του στο People ότι βοήθησε στην προσπάθεια εκκένωσης 175 Αφγανών πολιτών από το Αφγανιστάν στο Μεξικό αυτήν την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σχολίασε ότι ανάμεσα σε εκείνους που εγκατέλειψαν τη χώρα ήταν μερικοί δικοί της υπάλληλοι.
«Στη διαδικασία παροχής βοήθειας στους υπαλλήλους του Facebook και τους στενούς συνεργάτες του ώστε να φύγουν από το Αφγανιστάν, ενταχθήκαμε σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τη χώρα μια ομάδα δημοσιογράφων και οι οικογένειές τους που βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο. Χάρη στην ηγεσία της μεξικανικής κυβέρνησης και την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ήταν ο πρώτος σταθμός προσγείωσης, οι δημοσιογράφοι έγιναν ευπρόσδεκτοι στο Μεξικό», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook. 

Σε δελτίο τύπου, η μεξικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την άφιξη της ομάδας, σημειώνοντας ότι είναι η τέταρτη που εισέρχεται στη χώρα για «ανθρωπιστικούς λόγους» μετά από την πτώση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και την κατάληψη του από τους Ταλιμπάν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση δεν ανέφερε τη συμμετοχή του Facebook στην προσπάθεια εκκένωσης, αλλά είπε ότι η διασωθείσα ομάδα αποτελείται από «εργαζόμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακτιβιστές, ανεξάρτητους δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων 75 παιδιών». 

Τα έξοδα ταξιδιού και διαβίωσής τους θα καλυφθούν από ιδιώτες δωρητές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

«Τηρώντας τις αρχές αλληλεγγύης του Μεξικού με τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες και όσους αναζητούν ανθρωπιστική προστασία στη χώρα μας, αναμένεται να φτάσουν επιπλέον ομάδες Αφγανών πολιτών τις επόμενες ημέρες. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους αυτών των ομάδων που ζητούν προστασία για ανθρωπιστικούς λόγους, επιπλέον των κυβερνήσεων άλλων χωρών και άλλων περιοχών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προκειμένου να καταστεί δυνατή η άφιξή τους», ανέφερε το ίδιο δελτίο τύπου.

Δείτε ακόμη: Οι γυναίκες πίσω από τα εμβόλια: 9 επιστήμονες φέρνουν το τέλος της πανδημίας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr