UPDATE #NOW

H Κίνα επιστρέφει δυναμικά στον Μεσαίωνα και απαγορεύει τους θηλυπρεπείς άνδρες από την τηλεόραση


Στεφανία Παπαδημητρίου

3 Σεπτεμβρίου 2021

H Κίνα επιστρέφει δυναμικά στον Μεσαίωνα και απαγορεύει τους θηλυπρεπείς άνδρες από την τηλεόραση

«Και με την τηλεόραση τι θα κάνουμε;», πρέπει να ρώτησε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping«Είναι απλό», θα απάντησαν οι σύμβουλοί του. «Θα απαγορεύσουμε τους θηλυπρεπείς άνδρες». Και μάλλον το βρήκε τέλεια ιδέα. Ό,τι πρέπει για να γίνει πραγματικότητα η «εθνική ανανέωση», όπως του αρέσει να την αποκαλεί.

Η κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να επιστρέψει στον μεσαίωνα. Την Πέμπτη, αποφασίστηκε πως πρέπει να δοθεί τέλος στην «επαναστατική κουλτούρα» που προωθούν τα μέσα ενημέρωσης, ενώ θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε όσα προωθούν οι επιχειρήσεις, τα σχολεία, η θρησκεία και ο πολιτισμός.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, περιορίστηκε σημαντικά η πρόσβαση των παιδιών σε online games, ενώ γίνονται προσπάθειες εξορίας των επωνύμων όχι απλώς από τα social media, αλλά από ολόκληρο το Internet. 

Οι εκφωνητές ειδήσεων πρέπει «να απομακρύνουν μία και καλή τους γυναικωτούς και όσους προωθούν ανώμαλη αισθητική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο νέος κανονισμός, χρησιμοποιώντας αυτές ακριβώς τις απαράδεκτες λέξεις. Κυριολεκτικά, αποκαλεί τους άνδρες niang pao, που σημαίνει «κοριτσίστικα όπλα», σύμφωνα με το Deadline.

Αυτή η πρωτοβουλία για «εθνική ανανέωση», έρχεται απευθείας από τον Xi Jinping, ο οποίος στοχοποιεί όχι μόνο τις μειονότητες, αλλά τεράστιες ομάδες πολιτών. Πρόσφατα, καταδίκασε τους fans της K-pop μουσικής, τα κρυπτονομίσματα, τον αθλητισμό και τον τζόγο.

Βλέπουμε την Κίνα να κάνει τεράστια βήματα πίσω και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει.
 

Δείτε ακόμη: Εκεί που η φυλετική ισότητα είναι δεδομένη

jenny.gr