UPDATE #NOW

3 τρόποι να εντοπίσετε έναν ψεύτη, σύμφωνα με πράκτορα του FBI


The Jennettes

14 Σεπτεμβρίου 2021

3 τρόποι να εντοπίσετε έναν ψεύτη, σύμφωνα με πράκτορα του FBI

Η LaRae Quy πέρασε 24 χρόνια ως πράκτορας του FBI. Γνωρίζει καλά τα μυστικά της γλώσσας του σώματος και πλέον μοιράζεται όσα έμαθε κατά τη διάρκεια τη θητείας της. 

Μιλώντας στο INC, αποκάλυψε πως πέρασε από ειδικό «σχολείο» προκειμένου να μάθει να «διαβάζει» τους γύρω της, να ανακαλύπτει τους ψεύτες και τις αλήθειες που κρύβουν. Παρακάτω λοιπόν, δίνει συμβουλές για να τους κάνουμε κι εμείς αρχικά να αισθάνονται άβολα, κι έπειτα να παραδέχονται ότι δεν είναι ειλικρινείς.

«Εκπλήξτε τους»

Ένας ψεύτης είναι συνήθως προετοιμασμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις μας, προκειμένου να καλύψει την ιστορία που έβγαλε από το μυαλό του. Έτσι, καλό είναι να προσπαθούμε να πούμε κάτι που δε θα περιμένει, ακόμη κι αν είναι το πιο περίεργο που θα μας έρθει στο μυαλό.

«Δώστε προσοχή στα “όχι” τους»

Το «όχι» είναι μία λέξη – κλειδί, όταν θέλουμε να ξεσκεπάσουμε κάποιον που υποπτευόμαστε ότι μας κοροϊδεύει. Αν όντως λέει ψέματα, θα αρνηθεί και θα στρέψει αλλού το βλέμμα ή θα κλείσει τα μάτια του, το «όχι» του θα είναι μακρόσυρτο ή τραγουδιστό. Σίγουρα όχι άμεσο και αποφασιστικό.

«Προσέξτε τα κοπλιμέντα»

Ενώ συνήθως ένα κοπλιμέντο είναι καλοπροαίρετο, η υπερβολική προσπάθεια κινεί υποψίες. Αν συμφωνεί με ό, τι κι αν λέμε, αν γελάει με κάθε μας αστείο (ακόμη και τα όχι τόσο καλά), μάλλον θέλει απλώς να μας καλοπιάσει και δεν είναι ειλικρινής.

Δείτε επίσης: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό

jenny.gr