UPDATE #NOW

Ένοχος ο R. Kelly για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών - Δικαίωση για τα θύματα


The Jennettes

28 Σεπτεμβρίου 2021

Ένοχος ο R. Kelly για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών - Δικαίωση για τα θύματα

Έντεκα άνθρωποι – εννέα γυναίκες και δύο άνδρες – βρέθηκαν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης και κατέθεσαν εναντίον του Αμερικανού τραγουδιστή R. Kelly. Σε μία δίκη που κράτησε έξι εβδομάδες, μίλησαν για όσα υπέφεραν εξαιτίας του, τη σεξουαλική ταπείνωση και τη βία. Τελικά, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ο πρώην σταρ της R&B, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Robert Sylvester Kelly, βρέθηκε πως ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων.

Ο 54χρονος τραγουδιστής, γνωστός από την παγκόσμια επιτυχία του I Believe I Can Fly, κρίθηκε επίσης ένοχος για σωματεμπορία και παραγωγή παιδικής πορνογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, βγήκαν στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον τρόπο με τον οποίο οι managers, οι σωματοφύλακές του και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του τον βοηθούσαν με τις εγκληματικές του ενέργειες. Μία γυναίκα κατέθεσε γραπτώς πως ο Kelly την αιχμαλώτισε, τη νάρκωσε και τη βίασε. Δεν παρουσιάστηκε καθώς κρυβόταν από εκείνον «λόγω απειλών προς το μέρος μου».

«Είμαι έτοιμη να αρχίσω να ζω τη ζωή μου ελεύθερη από φόβο και να αρχίσω να γίνομαι καλά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, νομικά έγγραφα αποκάλυψαν την ψυχική κακοποίηση των θυμάτων του R. Kelly. Δεν τους επέτρεπε να φάνε ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα χωρίς να ζητήσουν άδεια πρώτα, τους επέβαλε τα ρούχα που θα φορούσαν και τα ανάγκαζε να τον αποκαλούν daddy.

Η Gloria Allred, μία δικηγόρος που εκπροσώπησε αρκετά θύματα, μίλησε σε δημοσιογράφους και δήλωσε τα εξής:

«Εξασκώ το επάγγελμά μου εδώ και 47 χρόνια. Κατά το χρονικό διάστημα αυτό, έχω κυνηγήσει πολλούς σεξουαλικούς εγκληματίες που ενήργησαν σε βάρος γυναικών και παιδιών. Από όλους αυτούς, ο R. Kelly είναι ο χειρότερος».
 
Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

jenny.gr