UPDATE #NOW

Η Stella McCartney και το Sex Education μάς ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού με τον πιο έξυπνο τρόπο


Κλέλια Φατούρου

5 Οκτωβρίου 2021

Η Stella McCartney και το Sex Education μάς ενημερώνουν για τον καρκίνο του μαστού με τον πιο έξυπνο τρόπο

Η σειρά που μάς έμαθε πολλά για το σεξ, τις σχέσεις και την ψυχοθεραπεία, έρχεται να μάς δώσει ένα πολύ σημαντικό επίκαιρο μήνυμα.

Η σχεδιάστρια Stella McCartney συνεχίζει για 7η χρονιά την καμπάνια της για την Ενημέρωση του Καρκίνου του Μαστού, έχοντας πάντα στην καρδιά και ως κίνητρο τη μητέρα της Linda. Το φετινό μήνυμα είναι το έξυπνο τρίπτυχο "Toilet, Teeth, Tits". Πώς θα έπρεπε να είναι δηλαδή η ρουτίνα μας. Έτσι όπως πηγαίνουμε στην τουαλέτα και πλένουμε τα δόντια μας, πρέπει να μην ξεχνάμε την ψηλάφιση και τη μαστογραφία.

Το πρώτο μήνυμα το έστειλε η Charlize Theron φορώντας την μπλούζα με το Toilet, Teeth, Tits, ενώ κρατά το στήθος της και χαμογελά.  Για κάθε μπλουζάκι που θα πωλείται στο stellamccartney.com, το #StellaCares Foundation θα δωρίζει ένα σουτιέν για την περίοδο μετά την μαστεκτομή σε μια γυναίκα που το χρειάζεται.

Η δεύτερη συνεργασία έρχεται μέσα από ένα καταπληκτικό βίντεο από την ίδια τη σχεδιάστρια και το υπέροχο cast του Sex Education. Ένα αστείο σκετς, γεμάτο πληροφορίες και κατάρριψη μύθων για τον καρκίνο του μαστού. Η Stella McCartney είναι η εκπαιδεύτρια Ella Allets (το Stella ανάποδα δηλαδή) και απευθύνεται στους μαθητές της μέσα από ένα κράμα σοβαρότητας και χιούμορ. Όπως θα έπρεπε να είναι η εκπαίδευση δηλαδή.

Στην αρχή του βίντεο, απαριθμεί τους πιο κλασικούς μύθους που υπάρχουν γύρω από το τι προκαλεί τον καρκίνο του μαστού, αλλά και ότι το μόνο που μετρά είναι να εντοπίσουμε τον όγκο. Οι ίδιες οι μαθήτριες παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους και τους καταρρίπτουν. «Δεν προκαλούν καρκίνο τα μικροκύματα και ο όγκος δεν είναι η μοναδική ένδειξη. Μπορεί να είναι εξάνθημα ή να δούμε αλλαγές στην εμφάνιση της θηλής». Συνεχίζουν με σημαντικά facts, που ενδεχομένως να μην γνωρίζουμε. Οι άντρες κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού, όπως και οι γάτες. Το αγόρι πίσω από τα κορίτσια παίρνει τον λόγο για να μιλήσει για το μήνυμα που θέλει να στείλει η Stella McCartney μέσα από την καμπάνια της. Toilet Teeth Tits. Η ρουτίνα σε βοηθά στον να προλάβεις εγκαίρως τον καρκίνο και να έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες για πλήρη ίαση. Ένα σπουδαίο μήνυμα από μία σειρά που λέει πάντα τα πράγματα χωρίς ντροπές, ταμπέλες και με απόλυτη ενσυναίσθηση.