UPDATE #NOW

Η Asos δίπλα στις γυναίκες: Παρέχει άδειες για εμμηνόπαυση, αποβολές, εκτρώσεις και εξωσωματικές


The Jennettes

12 Οκτωβρίου 2021

Η Asos δίπλα στις γυναίκες: Παρέχει άδειες για εμμηνόπαυση, αποβολές, εκτρώσεις και εξωσωματικές

Την ώρα που σε πολλές εταιρείες η υγεία των γυναικών αποτελεί ταμπού ή περνά αδιάφορη, η Asos κάνει τη διαφορά. Τώρα πια, οι εργαζόμενες θα μπορούν να έχουν ευέλικτο ωράριο αλλά και να παίρνουν άδειες επειδή βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Πρόκειται για ένα μόνο από τα μέτρα που πήρε το online κατάστημα, προκειμένου να στηρίξει τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε σημαντικές περιόδους της ζωής τους, από την άποψη της υγείας. Για παράδειγμα, σε περίπτωση αποβολής θα υπάρχει δυνατότητα άδειας μετ’ αποδοχών, ενώ σε περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης θα χορηγείται πενθήμερη άδεια, ώστε να οργανώνονται όπως πρέπει τα ραντεβού με τους ειδικούς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε περιπτώσεις άμβλωσης ή αποβολής, οι εργαζόμενες θα μπορούν να παίρνουν 10 μέρες άδειας. Το ίδιο και οι σύντροφοί τους.

Η νέα αυτή στρατηγική, δεν γνωρίζει φύλο. Ο CEO  της Asos, Nick Beighton, τονίζει ότι είναι εδώ για τους υφισταμένους του τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

«Όλοι μας αντιμετωπίζουμε απρόσμενες προκλήσεις στη ζωή, και μερικές φορές αυτές δημιουργούν πολύ δύσκολες συνθήκες, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αλλάξουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε», δήλωσε στον Guardian.

«Εφαρμόζουμε αυτά τα μέτρα για να διαβεβαιώσουμε όλους τους Asosers ότι θα είμαστε πλάι τους προσωπικά και οικονομικά σε αυτούς του δύσκολους καιρούς. Είμαστε εδώ, ό, τι κι αν έγινε, σε όλο το δρόμο που πρέπει να διανύσουν».

Παράλληλα, θα δίνονται έξι εβδομάδες άδειας στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.  

Νωρίτερα, το brand δημοσίευσε για πρώτη φορά την αναφορά του μισθολογικού χάσματος των εργαζομένων του, το οποίο δείχνει ότι πλέον εκείνοι που ανήκουν σε μειονότητες αμείβονται κατά 5,9% παραπάνω από τους λευκούς συναδέλφους τους. 

Η Asos κάνει τη διαφορά και ανοίγει έναν δρόμο που, μάλλον, θα ακολουθήσουν πολλοί.

Photo: AFP
jenny.gr