UPDATE #NOW

Η Google κρέμεται από μία κλωστή - Startup απειλεί να της κλέψει τους πελάτες (δηλαδή εμάς)


The Jennettes

12 Οκτωβρίου 2021

google chrome

Η Αχίλλειος πτέρνα των smartphones και των υπολογιστών βρέθηκε – είναι, φυσικά, ο browser που χρησιμοποιούμε. Φέτος είχαμε αριθμό – ρεκόρ «zero-day» κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες πήραν το όνομά τους από τον ελάχιστο χρόνο που είχαν οι προγραμματιστές για να αντιμετωπίσουν τις απειλές. Ο Chrome, συγκεκριμένα, μετρά τις 12 ως τώρα. 

Η πανδημία μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές μας συσκευές για επαγγελματικά ζητήματα, ενώ ο κίνδυνος να πέσουμε θύμα hacking εκτοξεύθηκε. Και πάνω στην ώρα που η Google έχασε την εμπιστοσύνη μας, μία ισραηλινή startup έρχεται να διεκδικήσει τη θέση της.

Ο λόγος για την Talon Cyber Security, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία της χώρας, η οποία δημιούργησε τον δικό της browser. Με όνομα Talon Work και βασισμένος στον κώδικα του Chrome, υπόσχεται να κάνει καλύτερη δουλειά στην προστασία των δεδομένων μας. 

Η εταιρεία υποστηρίζει πως ο browser της έχει ανοσία στις zero-day, καθώς οι servers του τις ανιχνεύουν. Απομονώνει το περιεχόμενο που βασίζεται στην εργασία και το προστατεύει από το κακόβουλο λογισμικό. Είναι διαθέσιμος για επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να επιλέξουν πώς θα χωρίσουν τον έλεγχο μεταξύ επαγγελματικού και προσωπικού υλικού. 

Σε δύο με τρία χρόνια, όταν θα είναι διαθέσιμη σε όλους, αυτή η πλατφόρμα πιθανότατα να αντικαταστήσει το Chrome και να αναδειχθεί στον ισχυρότερο αντίπαλό του, ως τώρα.

jenny.gr