UPDATE #NOW

Αυτές είναι οι ιδανικές χώρες για να ζει και να εργάζεται μια γυναίκα


The Jennettes

12 Οκτωβρίου 2021

Αυτές είναι οι ιδανικές χώρες για να ζει και να εργάζεται μια γυναίκα
Εάν αναρωτιέστε ποιο είναι το απόλυτο σημείο επάνω στη Γη, που είναι σχεδιασμένο για να σας φιλοξενεί, τότε με βάση το φύλο σας, έχουμε την απάντηση. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η Ισλανδία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες. Αυτό φαίνεται πως είναι το πιο ιδανικό μέρος για να ζουν και να εργάζονται όπως ακριβώς έχουν ονειρευτεί. 

Εάν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο δυνατό σημείο επάνω στη Γη, που είναι ιδανικό από κάθε άποψη για να σας φιλοξενήσει, για όσο επιθυμείτε, τότε, αν είστε γυναίκα, σας έχουμε την απάντηση.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η Ισλανδία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες. Αυτό φαίνεται πως είναι το πιο ιδανικό μέρος για να ζουν και να εργάζονται, όπως ακριβώς έχουν ονειρευτεί. 

Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα, ήταν μεταξύ άλλων, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, η αναλογία των γυναικών που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ύψος του επιδόματος μητρότητας και η γυναικεία εκπροσώπηση στην κυβέρνηση της εκάστοτε χώρας. 

Η Ισλανδία κατέχει τα πρωτεία αφού το 52.8% των γυναικών έχουν τελειώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με επιτυχία, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης της Τράπεζας του Κόσμου Women, Business and Law Index 2021. Η Φινλανδία έρχεται δεύτερη καθώς έχει από τα πιο υψηλά ποσοστά γυναικείας εκπροσώπησης στην πολιτική. Οι μισές από τις υπουργικές θέσεις ανήκουν σε γυναίκες όπως και πολλές ηγετικές θέσεις. Τρίτη στη λίστα έρχεται η Ιρλανδία και το Βέλγιο τέταρτο ενώ ακολουθούν η Δανία, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Νορβηγία. 

Σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης του William Russell, η χειρότερη χώρα για μια γυναίκα είναι η Ιαπωνία. Παρόλο που πάνω από το 50% των γυναικών τελειώνουν το πανεπιστήμιο, η χώρα φημίζεται για το μισθολογικό χάσμα των φύλων αφού αγγίζει το 23.48%. Χαμηλή είναι και η γυναικεία εκπροσώπηση στη χώρα αφού πλησιάζει μόλις το 10%. 

Η Τουρκία έρχεται δεύτερη αφού μόλις το 19.7% των γυναικών σπουδάζουν ενώ το Μεξικό είναι η τρίτη χειρότερη χώρα. Ακολουθούν η Χιλή, η Κολομβία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. 

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, η Ελλάδα παραμένει μία από τις καλύτερες χώρες για να ζεις, καθώς καταλαμβάνει την 28η θέση παγκοσμίως και ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα 80 πιο αναπτυγμένα κράτη, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το US News & World Report.

Δείτε ακόμη: 10 χώρες- υπέρμαχοι στα δικαιώματα των γυναικών