UPDATE #NOW

«Την έπνιξε με τα χέρια του»: Βρέθηκε η αιτία θανάτου της Gabby Petito


The Jennettes

13 Οκτωβρίου 2021

«Την έπνιξε με τα χέρια του»: Βρέθηκε η αιτία θανάτου της Gabby Petito

Η αιτία θανάτου της Gabby Petito βρέθηκε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Brent Blue, είναι στραγγαλισμός.

«Πιστεύουμε ότι το έκανε άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN. Άνθρωπος που «την έπνιξε με τα χέρια του» – αυτό ακριβώς αναφέρει το επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο. 

Παρακολουθήσαμε την υπόθεσή της με ανατριχίλα – από την εξαφάνισή της ως την εύρεση της σορού της, αλλά και την προσπάθεια του συντρόφου της να κρυφτεί. Τώρα, βλέπουμε τις εικασίες μας να επιβεβαιώνονται.

Υπολογίζεται ότι έφυγε από τη ζωή τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν τις 19 Σεπτεμβρίου, όταν βρέθηκε το σώμα της. Οι μέρες ταιριάζουν απόλυτα με την τελευταία φορά που μίλησε με τη μητέρα της μέσω FaceTime, στις 24 Αυγούστου. Η οικογένειά της έλαβε από εκείνη ένα τελευταίο μήνυμα στις 24 Αυγούστου – «Δεν έχει σήμα στο Yosemite», έγραφε. Κανείς όμως δεν πιστεύει ότι το έστειλε η ίδια.

«Δεν είναι όπως στην τηλεόραση που λένε “Α ναι, πέθανε την τάδε ημερομηνία”, αλλά εκεί το υπολογίζουμε», εξήγησε στο CNN ο Blue. «Και ξέρω ότι το νομικό σώμα χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους για να υπολογίσει κάτι πιο ακριβές, αλλά από καθαρά ιατρική άποψη, είναι πολύ δύσκολο».

Δεν εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τους πιθανούς δράστες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση της 22χρονης Gabby Petito. Ήταν διακοπές με τον αρραβωνιαστικό της, τον 23χρονο Brian Laundrie

Το ζευγάρι έκανε road trip στις ΗΠΑ και μοιραζόταν την περιπέτειά του στα social media. Δεν επέστρεψαν μαζί, ωστόσο. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε στο σπίτι του Laundrie στη Florida, εκείνος επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι. Εκείνη, ήταν άφαντη. 

Οι γονείς της πήγαν στην αστυνομία στις 11 Σεπτεμβρίου. Όταν ξεκίνησε η έρευνα, ο σύντροφός της έφυγε, με την οικογένειά του να δηλώνει ότι μάλλον έκανε πεζοπορία κοντά στο εξοχικό τους. Δεν γύρισε ποτέ.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ιατροδικαστής την Τρίτη, δεν κατονόμασε κανέναν ύποπτο. Αναφέρθηκε, όμως, στην υπόθεση ως «έναν μόνο από τους πολλούς θανάτους στη χώρα, οι οποίοι σχετίζονται με ενδοοικογενειακή βία».

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

jenny.gr