UPDATE #NOW

La Venuseta: H Αφροδίτη της Μήλου κάνει μαστεκτομή και γίνεται παγωτό για καλό σκοπό


The Jennettes

13 Οκτωβρίου 2021

La Venuseta: H Αφροδίτη της Μήλου κάνει μαστεκτομή και γίνεται παγωτό για καλό σκοπό
«Σκέφτηκα την Αφροδίτη της Μήλου ως σύμβολο της κλασικής ομορφιάς. Στην περίπτωσή της, μια ακρωτηριασμένη ομορφιά, καθώς δεν έχει χέρια. Κάτι που, χωρίς αμφιβολία, το καθιστά ένα μοναδικό και εμβληματικό γλυπτό. Με το να αφαιρέσουμε επίσης το ένα στήθος, προσθέσαμε μια εννοιολογική και συμβολική ανατροπή στη φιγούρα. Η La Venuseta κάνει ορατές και δικαιώνει άλλες ομορφιές πέρα από τους κανόνες»

Η Αφροδίτη της Μήλου έγινε παγωτό «για καλό σκοπό». Με όνομα La Venuseta που, στα ελληνικά, σημαίνει Μικρή Αφροδιτούλα, κυκλοφορεί στην Ισπανία για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Η Venuseta λοιπόν, έχει κάνει μαστεκτομή. Είναι το «παιδί» του Gonzalo Bayarri και της María Jesús González, οι οποίοι διατηρούν ένα διάσημο παγωτατζίδικο στη Βαλένθια. Είναι δροσερή, έχει δυνατή γεύση φράουλας και λεμονιού, ενώ το ένα στήθος της είναι ακρωτηριασμένο.

jenny.gr

Βλέπουμε την Αφροδίτη της Μήλου, ένα από τα διασημότερα σύμβολα κλασικής ομορφιάς, να ενώνεται με το παγωτό που συμβολίζει την ανεμελιά και να περνά δυνατό μήνυμα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας του Πανεπιστημίου της Βαλένθια, το INCLIVA, και θα βοηθήσουν εκατομμύρια γυναίκες.

Η María Jesús González γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς ο καρκίνος αλλάζει τη ζωή των ασθενών. Μέσα σε έναν χρόνο θεραπεύτηκε χάρη στην έγκαιρη διάγνωση – αυτό ακριβώς θέλει να περάσει προς τα έξω. «Σκέφτηκα την Αφροδίτη της Μήλου ως σύμβολο της κλασικής ομορφιάς. Στην περίπτωσή της, μια ακρωτηριασμένη ομορφιά, καθώς δεν έχει χέρια. Κάτι που, χωρίς αμφιβολία, το καθιστά ένα μοναδικό και εμβληματικό γλυπτό. Με το να αφαιρέσουμε επίσης το ένα στήθος, προσθέσαμε μια εννοιολογική και συμβολική ανατροπή στη φιγούρα. Η La Venuseta κάνει ορατές και δικαιώνει άλλες ομορφιές πέρα από τους κανόνες», δήλωσε.

jenny.gr

Επειδή είναι γλύπτρια, ένιωσε πως το project ήταν προσωπική υπόθεση. Το υλοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία Rosebud, αρχική ιδέα της οποίας δεν ήταν το παγωτό – άγαλμα, αλλά τα μπλουζάκια. Τελικά, προέκυψε αυτός ο συνδυασμός ρεαλισμού και pop art, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Κάθε κομμάτι κοστίζει 3,5 ευρώ, ενώ αρχικός στόχος ήταν η συγκέντρωση 10 χιλιάδων ευρώ. Η επιτυχία που ήρθε, ήταν πολύ μεγαλύτερη, φυσικά. Πλέον, η Venuseta κυκλοφορεί και σε T-shirt.

jenny.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε εδώ

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 6 τατουάζ που μετατρέπουν τις μαστεκτομές σε έργα τέχνης