UPDATE #NOW

Θέλετε να ταξιδέψετε με το υπέροχο τρένο που σχεδίασε ο Wes Anderson; Μπορείτε, αλλά θα κοστίσει


Κλέλια Φατούρου

13 Οκτωβρίου 2021

Θέλετε να ταξιδέψετε με το υπέροχο τρένο που σχεδίασε ο Wes Anderson; Μπορείτε, αλλά θα κοστίσει

Όποιος έχει ονειρευτεί ότι σπάει την οθόνη και βρίσκεται μέσα σε ταινία του Wes Anderson, να σηκώσει το χέρι του.

Εκτός από τα πολύχρωμα και πολυτελή ξενοδοχεία, ο σκηνοθέτης έχει μία λατρεία για τα τρένα, ως τρόπο μετακίνησης. Δεν λείπουν από τις περισσότερες ταινίες του και σε κάνει να θέλεις να αγοράσεις μία vintage βαλίτσα, να μπεις σε ένα τρένο και να ταξιδέψεις με πάρα πολύ στιλ. Αρκεί να είναι πολυτελές, σαν αυτά που αγαπά ο Wes.

Τώρα το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να συναντήσουμε τον δημιουργό από κοντά. Ο Anderson σχεδίασε ένα από έντεκα βαγόνια μίας ιδιωτικής πολυτελούς εταιρίας τρένων, που διασχίζει την αγγλική επαρχία, με αφετηρία το Λονδίνο. Το συγκεκριμένο βαγόνι ονομάζεται Cygnus, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 50 και είναι ήδη famous. 

Έχει εμφανιστεί στην ταινία Agatha (1979) με πρωταγωνιστές τους Dustin Hoffman και Vanessa Redgrave. Τώρα περνά στα χέρια του Wes και αποκτά το κλασικό στιλ του, με κεντρικό χρώμα το πράσινο. Το ροζ ταβάνι, το υπέροχο print στα καθίσματα και το επίσης busy πάτωμα, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό και wesanderson-ικό αποτέλεσμα, διότι πλέον έχει γίνει και όρος σε θέματα αισθητικής.

«Είχα συχνά την ευκαιρία να δημιουργήσω βαγόνια στις ταινίες μου. Οπότε ανυπομονούσα να δημιουργήσω κάτι καινούριο συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη διαδικασία της συντήρησης, πράγμα που συμβαίνει σε όλα τα κλασικά τρένα Belmond. Είναι σαν να κρατούν ζωντανό κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ένα είδος ταξιδιού, υπό εξαφάνιση, που ωστόσο ταιριάζει πολύ με την εποχή μας».

Αν θέλετε να κάνετε αυτό το ταξίδι και να ζήσετε την εμπειρία μίας ταινίας του, θα πρέπει να πληρώσετε 400 βρετανικές λίρες. Φθηνό δεν το λες. Παρόλα αυτά, η εταιρία Belmond θέλει να κάνει το ταξίδι σας αξέχαστο, μετατρέποντάς το σε κανονική εμπειρία ζωής. Ένα δείπνο μυστηρίου είναι μία εξαιρετική ιδέα. Αν δεν μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες, μέχρι την κυκλοφορία του The French Dispatch.