UPDATE #NOW

Μαραθώνιος Βοστώνης: Οι 3 μαραθωνοδρόμοι που βοήθησαν μια τραυματισμένη δρομέα να τερματίσει ήταν οι πραγματικές νικήτριες


The Jennettes

14 Οκτωβρίου 2021

Μαραθώνιος Βοστώνης: Οι 3 μαραθωνοδρόμοι που βοήθησαν μια τραυματισμένη δρομέα να τερματίσει ήταν οι πραγματικές νικήτριες
Πέρα από τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού, ο 125ος Μαραθώνιος που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στη Βοστώνη, υμνεί την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση! 

Πέρα από τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά του αθλητισμού, ο 125ος Μαραθώνιος της Βοστώνης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, υμνεί την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση μεταξύ των συμμετεχόντων! 

Μετά από διακοπή ενός έτους εξαιτίας του lockdown της πανδημίας αλλά και οκτώ χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση τον Απρίλιο του 2013, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης επέστρεψε και αποθεώθηκε από εκατομμύρια θεατές ενώ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που γίνεται φθινόπωρο. 

Ο 125ος Μαραθώνιος στο Χόπκιντον της Μασαχουσέτης ήταν ακριβώς όπως τον περιμέναμε ενώ ανάμεσα στους δρομείς του παλαιότερου στην ιστορία ετήσιου Μαραθωνίου ήταν και άτομα με αναπηρίες που έδωσαν όλη τους την ψυχή από την γραμμή εκκίνησης. 

Ανάμεσα σε όσα έλαβαν χώρα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, την προσοχή τράβηξαν- εκτός από τους νικητές και την επιστροφή των δρομέων στους δρόμους της πόλης μετά από 910 ημέρες- και τρεις γυναίκες Μαραθωνοδρόμοι, οι οποίες λίγο πριν περάσουν τη γραμμή του τερματισμού, παρατήρησαν μια δρομέα από άλλο μπλοκ να μη μπορεί να ολοκληρώσει τον αγώνα της.

Τότε οι τρεις συμμετέχουσες (Emily Edquist, Samantha Renzi και Kristina Schunk) έκαναν έναν κύκλο για να σηκώσουν την τραυματισμένη Luz Blakney από τη Virginia προκειμένου να τερματίσει. Η ίδια μετά από λίγο, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να συνεχίσει μόνη της το μαγικό αυτό ταξίδι.

H Luz τερμάτισε στις 3:55:08 ενώ ο συγκεκριμένος αγώνας θα χαραχτεί στη μνήμη όλων, όχι μόνο γιατί είχε λείψει σε όλους μας, αλλά και γιατί είχε πολλά στοιχεία ηρωισμού. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Boston.com

Δείτε ακόμη: 18 αθλητές ποζάρουν γυμνοί για καλό σκοπό