UPDATE #NOW

Η Jamie Lee Curtis πιστεύει ότι η θρυλική μητέρα της δεν θα στήριζε το #MeToo -παρότι είχε συνεργαστεί με τον Χίτσκοκ


Κλέλια Φατούρου

20 Οκτωβρίου 2021

Η Jamie Lee Curtis πιστεύει ότι η θρυλική μητέρα της δεν θα στήριζε το #MeToo -παρότι είχε συνεργαστεί με τον Χίτσκοκ

Η Jamie Lee Curtis έχει μιλήσει πολλές φορές για την προσωπική της ζωή, τη σχέση με τους γονείς της, τις μάχες με τους δαίμονές της.

Μία γυναίκα- υπέρμαχος του φεμινισμού, με ανοιχτό τρόπο σκέψης και αποδοχή. Το απέδειξε όταν μίλησε δημόσια για τη φυλομετάβαση της κόρης της, Ruby, αλλά και για τους αγώνες που δίνει για το φεμινιστικό κίνημα. Κάτι που μάλλον δεν θα ίσχυε στην περίπτωση της μητέρας της και πρωταγωνίστρια του κλασικού Psycho, Janet Leigh.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε σε μία συζήτηση που έκανε με τη Melanie Griffith, η μητέρα της οποίας ήταν επίσης γνωστή ηθοποιός. Η Tippi Hedren ήταν η πρωταγωνίστρια στα «Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ενώ η Janet Leigh ήταν η κλασική εικόνα του Ψυχώ, με την πρωταγωνίστρια να μαχαιρώνεται πολλές φορές στην μπανιέρα. Οι δύο κόρες λοιπόν μίλησαν για τη συμπεριφορά του γνωστού σκηνοθέτη αλλά και για το κίνημα #metoo. 

«Δεν ξέρω πώς ήταν με τη μαμά σου, αλλά με τη δική μου δεν ήταν και πολύ καλός», είπε η Griffith στην Curtis, αναφερόμενη στον Χίτσκοκ. «Δεν νομίζω ότι θα αναγνώριζε καν την κακή συμπεριφορά. Ήταν λίγο Πολυάννα σε αυτή τη βιομηχανία και το κίνημα #Metoo θα την αναστάτωνε. Δεν είναι δίκαιο που το λέω επειδή έχει πεθάνει, αλλά επειδή την ήξερα, δεν πιστεύω ότι θα παραδεχόταν ότι ο Χίτσκοκ φέρθηκε ποτέ του άσχημα. Ήταν απλά ευγνώμων για την καριέρα της και θα σου έλεγε ότι έτσι ήταν τα πράγματα τότε».

Αντιθέτως, η μητέρα της Melanie Griffith, το 2016 είχε μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί από την σκηνοθέτη, τη δεκαετία του '60. Η κόρη της υποστηρίζει ότι ήταν υπέρμαχος του τότε #MeToo, αλλά τότε δεν ήταν κάτι αποδεκτό. Την απέρριπταν και φρόντισε προσωπικά ο Χίτσκοκ για αυτό. Και ειλικρινά, δεν εκπλησσόμαστε καθόλου με αυτή την πληροφορία.

Η Jamie Lee Curtis απέδωσε φόρο τιμής στον ρόλο που καθιέρωσε τη μητέρα της και ντύθηκε πρωταγωνίστρια του Psycho, στο πάρτι που ακολούθησε στην πρεμιέρα της δικής της ταινίας, Halloween Kills. Η σειρά ταινιών που ξεκίνησε το 1978, με σταθερή πρωταγωνίστρια την Jamie Lee Curtis, επιστρέφει just in time, με 3 γενιές γυναικών να αντιμετωπίζουν τον Michael Myers.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/Jamieleecurtis