UPDATE #NOW

«Με πόσες σταγόνες γίνεσαι Έλληνας;»: Ο Romain Gavras παρουσιάζει την μετα-αποκαλυπτική Αθήνα του 2034 και κόβει την ανάσα


The Jennettes

26 Οκτωβρίου 2021

«Με πόσες σταγόνες γίνεσαι Έλληνας;»: Ο Romain Gavras παρουσιάζει την μετα-αποκαλυπτική Αθήνα του 2034 και κόβει την ανάσα

Ο σκηνοθέτης Romain Gavras, γιος του Costa Gavras, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό βίντεο, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πώς θα είναι η Αθήνα το 2034; Ο Gavras στήνει ένα σκηνικό Αποκάλυψης που έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Αττική και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. «Με πόσες σταγόνες γίνεσαι Έλληνας; Ανάμεσα σε σέρφερ, σπαθιά Σαμουράι και στρουθοκάμηλους, στη μετα-αποκαλυπτική εποχή της Αθήνας του 2034, ο Romain Gavras, σκηνοθέτης γνωστών βιντεοκλίπ των Kanye West, M.I.A και Justice, και ο μουσικός και DJ, παρουσιάζουν το Neo Surf, σε συμπαραγωγή του Onassis Culture με το Iconoclast.tv».

Το πρώτο μέρος του project GENER8ION έρχεται δυνατά στις οθόνες μας, σε παγκόσμια κυκλοφορία, με εικόνες και ήχους που καθηλώνουν. Από τις 8 Ιανουαρίου 2022, το σύμπαν αυτού του project ζωντανεύει στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης μέσα από έναν pop installation, φέρνοντας το μέλλον στο παρόν.

Ο Romain Gavras στην Αθήνα

«Ήταν η πρώτη φορά που έκανα γυρίσματα στην Ελλάδα και ένιωθα σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και της απίστευτης ελληνική ομάδας μου, δημιουργήσαμε κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι οι τοποθεσίες και οι εικόνες που είχα στο μυαλό μου από παιδί», είπε ο σκηνοθέτης για το GENER8ION και σε λίγους μήνες θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε από κοντά.